Optimizarea seo inca conteaza si in 2015!

0 Shares
0
0
0

O sa incep si acest articol spunand, ca oricat de mult ar dori unii sa fiei adevarat-optimizarea seo nu a murit. Nu a fost moarta niciodata si nici nu da semne ca ar putea muri curand! 🙂

Partea interesanta despre optimizarea seo este ca nu moare, dar se transforma cu o viteza la care unii pur si simplu nu pot tine pasul. In primul rand trebuie sa intelegem ca procesul de optimizare seo nu il vizeaza in mod exclusiv pe Google. Dimpotriva chiar, ar trebui sa vedem ca marea majoritate a retelelor de socializare lucreaza intens la dezvoltarea si imbunatatirea propriilor motoare de cautare, si ma refer in mod explicit aici la : Twitter, YouTube si Pinterest.

Este adevarat insa ca o parte dintre tehnicile vechi de optimizare seo au murit si nu mai sens in zilele noastre : densitatea cuvintelor cheie, tehnicile de tip black hat, optimizarea fortata pentru ranking, si multe, multe altele. Dar sunt multe tehnici de optimizare seo care nu s-au pierdut, nici macar alterat de-a lungul ultimilor ani. Doar au EVOLUAT!

Ce este optimizarea seo?

Inainte de a vorbi despre “de ce inca optimizarea seo conteaza? ” sa ne intorcem putin inapoi la bazele a ceea ce numim astazi seo si sa aflam ce inseamna optimizarea seo. Optimizarea seo reprezinta un complex de strategii si tehnici menite sa creasca traficul organic(natural) al unui site , prin obtinerea de pozitii bune in clasamentele motoarelor de cautare. (SERP)

Printre aceste tehnici se numara si : cercetarea cuvintelor cheie, optimizarea on page, folosirea meta-urilor, strategiile de continut, si campaniile de link building.

Deci scopul intrisec al optimizarii seo este acela de a-ti duce siteul pe prima pagina in clasamentele motoarelor de cautare pentru ca acesta sa beneficieze de trafic organic. Astfel siteul tau va putea avea vizitatori si/sau posibili clienti in mod total gratuit.

De ce optimizarea seo inca conteaza?

Tot ceea ce tine de it si internet evolueza cu o viteza ametitoare, dar ceva e intotdeauna acolo, indiferent cum se schimba internetul. Si acel ceva este procesul de optimizare seo. Intotdeauna a fost acolo si intotdeauna va fi, chiar daca isi schimba constant forma de exprimare si metodologia de lucru.

Motor de  cautare TwitterPromovarea bazata pe continut nu pleaca nicaieri!

Continutul de calitate(informatia) a fost, este si va fi nemuritor, indiferent de cum se va schimba internetul sau device-urile de pe care accesam informatia. Asadar, odata cu aceste lucruri trebuie sa fim realisti ca si strategiile de marketing care se focalizeaza pe continut, asa zis-ul content marketing, nu va pleca nicaieri!

Daca strategiile tale de continut beneficiaza si de putine cunostinte din domeniul optimizarii seo, succesul iti este garantat si asta pentru o lunga perioada de timp. Cu alte cuvinte informatia nu va expira niciodata. 🙂 In plus, in viitor vor aparea alti jucatori, alte motoare de cautare care vor cauta avid informatia ta si iti vor aduce noi si noi vizitatori!

Un exemplu in acest sens este faptul ca reteaua de socializare Twitter si-a lansat recent un motor de cautare! Deci un alt jucator care este interesat de continutul tau sau continutul in care se vorbeste despre tine!

La sfarsitul anului 2014, Twitter si-a lansat noul si imbunatatitul motor de cautare. Acest motor de cautare permite utilizatorilor Twitter sa caute tweet-uri din 2006 incoace! Un sfat din partea mea ar fi sa distribuiti continutul vostru si pe Twitter si poate chiar sa folositi hashtag-uri inteligente gen #optimizareseo.

Astfel fiecare tweet care il trimiti poate fi o sursa de trafic pentru siteul tau! Invatati sa folositi hashtaguri si cuvinte cheie interesante in mesajul (tweet-ul) tau.

Pinterest si-a imbunatatit motorul de cautare numit “guided search”

Au trecut zilele cand asteptai ca un pin de al tau sa fie distribuit si de altii(repined)! Guided Search este un motor de cautare spectaculos, atipic, bazat pe fotografii! Asadar de acum incolo trebuie sa invatam sa ne optimizam felul in care distribuim(pin) informatie pe Pinterest! Mai jos aveti filmuletul de lansare al acestui nou mod de acauta informatie pe internet, asa zis-ul Guided Search de pa Pinterest!

Motorul de cautare al lui YouTube este al doilea ca marime din lume!

Tocmai ce l-am folosit mai sus sa gasesc un filmulet de prezentare al “concurentului” sau Pinterest! Nu imi spune ca tu nu ai cautat ceva pe YouTube ca nu te cred. 🙂

Atata doar ca nu te-ai gandit la YouTube ca la un motor de cautare! Dar sa stii ca aici gresesti!

YouTube a anuntat ca proceseaza peste 3 miliarde de cautari pe luna !!! Deci este mult mai mare decat cei pe care ii stii : Bing, Yahoo, Ask si AOL!

Asadar acum, ca am stabilit ca YouTube este un motor de cautare, vom avea nevoie de optimizare seo si aici! Posibilitatile de optimizare ale filmuletelor pe YouTube sunt nelimitate, si includ : cercetare de cuvinte cheie, cuvinte cheie in titlu, descriere, tag-uri, etc….

Acest an este primul cand volumul de cautari de pe device-uri mobile a depasit cautarile de pe calculatoare si laptopuri! Ar trebui sa te gandesti serios la asta! Apropo siteul tau este optimizat pentru device-uri mobile? Ia incerca cu testul de la Google : https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/. Succes cu asta!!

Un alt fapt important este acela ca un studiu facut de Econsultancy releva faptul ca 61% dintre consumatori folosesc motoarele de cautare inainte de a se decide ce si de unde cumpara! Si aceste cifre sunt in crestere ! Fiecare dintre noi cred ca a folosit cel ptuin odata o cautare de recenzie sau alte pareri pe Google despre un produs sau serviciu pe care dorim sa il achizitionam! Este mersul lumii!

In urma altor studii am aflat ca optimizarea seo prin motoarele de cautare aduc si in 2015 mai mult trafic organic decat retelele de socializare! Inca un motiv in plus ca avem nevoie de optimizare seo.

Acest articol a avut un singur rol : acela de a va arata dragii mei cititori ca SEO este un mecanism care evolueaza si nu stagneaza si moare. Cu alte cuvinte spus am incercat prin aceste randuri sa va fac sa ganditi mai larg conceptul de optimizare seo, rupandu-l de acapararea conceptului de catre Google. Incercati sa ganditi ca SEO este mai mult decat Google!

Sper sa va fie de folos aceste informatii si sa luati in serios si noii jucatori de pe piata!

 

 

0 Shares
You May Also Like