Conceptul seo intre trecut si prezent

Conceptul seo intre trecut si prezent

0 Shares
0
0
0

Ideea de a promova o pagina web a pornit din dorinta de a atrage vizitatori sau posibili cumparatori pentru serviciile oferite prin intermediul motoarelor de cautare precum : Google, Yahoo, Bing, etc. Acest concept de  marketing online la inceput s-a desfasurat prin intermediul unor tehnici simpliste, tehnici care pana nu demult erau suficiente pentru o indexare foarte buna a site-ului in motoarele de cautare.

Insa de la lansarea acestor tehnici de optimizare seo au trecut ani de zile, timp in care cerintele si asteptarile s-au schimbat. Aceste lucruri au contribuit din plin la aparitia unor servicii seo mult mai performante care sa creasca gradul de eficienta. Dintre aceste tehnici simpliste amintesc urmatoarele: 

  • integrarea de keywords in tag-urile “title” si “description” o data sau de doua ori
  • folosirea de keywords de un anumit numar de ori in continutul paginilor
  • construirea de URL-uri optimizate
  • obtinerea de cat mai multe linkuri spre siteul nostru de pe alte siteuri;
  • integrarea de keywords in H1 / H2 / H3;
  • optimizarea imaginilor, prin folosirea de keywords in ALT;
  • folosirea de keywords in link-urile interne (text-ancora);

Chiar daca aceste tehnici simpliste nu mai sunt suficiente pentru o indexare cat mai buna a site-ului, asta nu inseamna ca nu mai sunt utile procesului de optimizare seo. Daca ne dorim ca site-ul pe care il detinem sau il administram sa aiba parte de o promovare seo la nivelul zilelor noastre atunci cu siguranta vom avea nevoie de servicii de optimizare mult mai performante.

Si daca tot vorbim despre performanta si profesionisti recomand celor care sunt in cautarea de servicii de optimizare seo sa acceseze fie foarte atenti in alegerea firmei cu care colaboreaza. Procesul de optimizare seo este tot mai greu si multe dintre firmele care ofera aceste servicii pe piata romaneasca folosesc tehnici care ar putea mai mult dauna siteului dumneavoastra decat sa ajute.

Daca tot vorbesc despre servicii de optimizare performante haideti sa le si exemplific nu? Spre deosebire de tehnicile simpliste pe care le-am amintit mai sus, in cazul noilor servicii seo design-ul joaca un rol important in vederea optimizarii site-urilor.

Astfel un design in care titlul, meniul sau imaginile sunt configurate astfel incat sa fie vizibile de pe un dispozitiv mobil sau de pe Ipad ori Android este extrem de important pentru o optimizare  seo eficienta.

Rata conversiilor, ratele click – through precum si crawl rate reprezinta alte aspecte care influenteaza nu doar interactiunea cu motoarele de cautare si pozitionarea site-ului, ci si indexarea acestui precum si modul in care interactionati cu utilizatorii site-ului.

Avand in vedere cat de mult s-a schimbat mediul online in ultimii ani, atunci cand vorbim despre marketing online trebuie sa ne referim fara nici o urma de indoiala si la retelele sociale. Cred ca nu mai are rost sa vorbesc despre impactul pe care il au aceste retele sociale.

Deoarece aceste pagini web vor fi distribuite pe retelele de socializare, acestea vor trebuie sa fie optimizate in acest sens. Daca aceste distribuiri vor ajunge pe Facebook sau Google+, atunci vor trebui sa contina imagini sau videoclipuri corespunzatoare specificului acestora.

Atunci cand distribuim in aceste doua retele de socializare va trebui sa fim foarte atenti la descrierea si titlul care insotesc URL – ul in aceste retele de socializre. Acestea au fost doar cateva informatii prin care am dorit sa va familiarizez cu noile concepte de optimizare seo. Pentru mai multe informatii precum si pentru servicii de optimizare profesioniste va recomand siteul nostru .

0 Shares
You May Also Like