Cine vinde 10.000 de smartphone-uri intr-o secunda ?

Share Button

Cine vinde 10.000 de smartphone-uri intr-o secunda ?Inainte sa va fac cunostinta cu viitorul lider mondial in ierarhia producatorilor de smartphone-uri vreau sa iti prezint un lider de pe piata romaneasca , www.magazingsm.ro .

Acest magazin online specializat in comercializarea de accesorii pentru telefoane mobile , display Samsung cu montaj de pe www.magazingsm.ro , huse , carcase , folii , acumulatori si multe alte produse la un raport calitate/pret imbatabil .

Brand-ul chinez Xiaomi a reusit sa atinga un record mondial in ceea ce priveste vanzarea de smartphone-uri , reusind sa vanda 10.000 de unitati intr-o singura secunda  in Taiwan . Smartphone-ul care a creat atata isterie in randul taiwanezilor se numeste RedMi Note .

Si asta nu e tot , in primele 12 ore de la lansarea oficiala din Taiwan compania a inregistrat nici mai mult nici mai putin de 40.000 de precomenzi pentru phablet-ul de 5,5 inchi .

RedMi Note are un pret ce depaseste usor 160 de dolari americani si pune la dispozitia utilizatorilor un procesor Octa-Core de 1.7 GHz care pune in miscare un sistem de operare Android 4.2.2 , 2 GB memorie RAM , 16 GB spatiu de stocare si o baterie de 3.200 mAh .

Compania chineza a scos pe piata si o alta versiune pentru RedMi Note , o versiune mai slab dotata echipata cu un procesor Octa-Core de 1.4 GHz , 1 GB memorie RAM si 8 GB memorie se stocare . Pentru aceasta versiune utilizatorul trebuie sa plateasca 129 de dolari americani .

Ceea ce s-a intamplat recent in Taiwan nu este primul eveniment de genul acesta in care Xiaomi impresioneaza . In China s-au vandut 100.000 de unitati de RedMi Note in numai 34 de ore de la lansarea oficiala .

Anul trecut , compania a vandut 100.000 de unitati ale modelului  Xiaomi Hongmi  in doar 4 minute . Prima serie ( 50.000 de unitati ) de telefoane inteligente Xiaomi Mi-2 a fost vanduta in numai 3 minute in timp ce lichidarea stocului de Mi-1 ( aproximativ 300.000 de unitati ) a fost realizata online in doar 4 minute si 14 secunde .

Desi pare incredibil , Xiaomi , din   2012 , de cand a creat un adevarat cutemur pe piata mondiala de telefonie mobila nu a cheltuit nici un ban pentru promovarea produselor sale . Cheia succesului este reprezentata de angajati , care comunica in mod direct cu utilizatorii prin intermediul Social Media si anumite forumuri . Astfel ideile utilizatorilor sunt incorporate in produsele companiei , care mai apoi sunt vandute numai pe internet .

O astfel de strategie poate fii aplicata si adoptata si de producatorii din tara noastra , insa inainte de a face acest pas producatorii romani trebuie sa investeasca serios in  cercetare si dezvoltare la nivel local . Deasemene , romanii ar putea avea nevoie de un manager precum cel al chinezilor de la  Xiaomi , Huggo Bara care inainte de a-si oferii serviciile companie chineze  a fost manager al gigantului Google .

Compania Xiaomi a fost fondata in 6 aprilie 2010 la Beijing in China si in 2013 a realizat venituri de 5,22 miliarde de dolari americani . Alaturi de Huawei si ZTE , Xiaomi incepe sa fie un adeversar de temut pentru liderii Samsung , Motorola si Nokia .  Ritmul alert in care gadget-urile  chinezesti penetreaza piata este unul cu care foarte greu o sa se poata tine pasul .

Be Sociable, Share!