Ce alegeti,o afacere online sau offline?

Share Button

Multi antreprenori aflati la inceput de drum se afla in imposibilitatea de a se hotari ce tip de afacere este mai profitabil: online sau offline?

Aparut in ultimii ani, comertul electronic a cunoscut o dezvoltare rapida si este cunoscut faptul ca ofera avantaje mai mari decat o afacere clasica. Desi afacerea online implica si ea costuri acestea sunt mult mai mici decat in cazul unei afaceri offline.

Ca baza afacerea online implica un buget dedicat construirii site-ului, promovare si optimizare site, webhosting si desigur banii necesari investitiei in produsele sau serviciile ce le veti comercializa.

Pe de alta parte daca vorbim de avantajele acestui tip de afacere, acestea sunt nenumarate. In prima faza necesita un buget destul de mic, este un tip de afacere accesibil si chiar se poate spune ca puteti scapa de plata unor salarii suplimentare, alegand sa va ocupati dumneavoastra de aceasta afacere. Se poate lucra de acasa , fara un program bine stabilit necesitand doar implicare si dorinta de a reusi.

Gasirea si atragerea clientilor din mediul online implica costuri mai reduse decat in cazul unor campanii de marketing traditionale iar cu ajutorul unui specialist SEO veti reusi acest lucru intr-un timp mai scurt.

In ceea ce priveste conducerea si dezvoltarea acestui tip de afacere avem de asemenea costuri minimale. Serviciile sau produsele oferite de dumneavoastra pot fi comercializate la orice ora fara a fi nevoie de reprezentanti comerciali sau puncte de desfacere, depozite etc.

Mai mult decat atat puteti vinde atat la nivel national cat si la nivel international in momentul in care veti reusi sa gasiti clientela potrivita pentru afacerea online.

Puteti extinde oricand domeniul de activitate fara prea mari costuri sau munca suplimentara, puteti incerca produse sau servicii noi. Daca reusiti sa gestionati si sa promovati bine afacere veti dobandi un profit considerabil intr-un timp relativ scurt.

In ceea ce priveste costurile de promovare aceste sunt scazute iar eficienta este dovedita intr-un mod mult mai rapid decat in alte tipuri de afaceri. Internetul este rapid si astfel puteti obtine un raspuns instant la tipurile de promovare incercate.

Conform specialistilor cele mai bune sanse de reusita le au afacerile care se adreseaza unui segment de piata bine definit, cele care beneficiaza de promovare prin intermediul programelor  de afiliere si a reclamelor si cele care ofera cumparatorului multiple posibilitati de plata si livrare. Un alt avantaj este faptul ca puteti oricand derula o alta afacere in paralel obtinand astfel posibilitate de a va dubla profitul.

Conform statisticilor numarul celor care cumpara de pe internet creste de la o zi la alta,romanii preferand cumparaturile online datorita usurintei cu care se realizeaza acest lucru, preturilor mult mai bune decat in cazul unor magazine traditionale si diversitatii mare de produse.

Inainte de a incepe o astfel de afacere este necesara totusi o buna documentare si o discutie cu specilistii din domeniu care va pot ajuta sa demarati afacerea de la zero. Daca cautati o echipa de specialisti cu experienta va recomand Danbradu.com. Noi va putem ajuta atat cu constructia websitului dar si cu modalitati de promovare si optimizare astfel incat afacerea dumneavoastra sa creasca de la o zi la alta.

Toate aceste servicii sunt oferite la preturi fara concurenta iar dumneavoastra veti reusi sa castigati increderea viitorilor clienti.

Be Sociable, Share!