5 pasi in construirea unei strategii de optimizare SEO

Share Button

Optimizarea motorului de cautare a fost un subiect fierbinte pentru vanzatorii de continut in ultimii ani. Google, liderul de necontestat de indexare web, isi schimba in mod constant algoritmii in functie de ce continut se ridica in partea de top a rezultatelor de cautare, si incearca sa triseze sistemul care face site-ul tau invizibil. Aceste practici fluctuante bune, au facut din SEO o provocare considerabila pentru companiile de toate dimensiunile.

Intreprinderile mici sunt intr-o pozitie extrem de dificila atunci cand vine vorba de SEO, din cauza resurselor lor, de obicei limitate. Cu toate acestea, exista cateva metode de baza incercate si adevarate, care te pot ajuta sa te adaptezi la peisajul in continua schimbare. Aici sunt cinci pasi pei care ii poti urma pentru a crea o strategie SEO eficienta.

Profita de intrumentele de analiza

Daca vrei sa faci motoarele de cautare fericite, un prim pas bun este sa folosesti instrumentele gratuite pe care le ofera pentru administratorii site-ului. Eric Covino, presedinte si fondator al agentiei de marketing digital Creative Signals, a recomandat semnarea pentru Google Analytics, Google Webmaster Tools si Bing pentru a te ajuta sa intelegi intrarile si iesirile de trafic de pe site-ul tau. [Mai mult: Cum se utilizeaza Google Analytics].

” Aceste produse te pot ajuta sa intelegi modul in care ajunge traficul la tine si ceea ce face odata ce ajunge “, a spus Covino. ” Cunostintele date de Google Analytics te ajuta sa creezi o experienta de utilizator mai mare, ceea ce poate face ca tot mai multi oameni sa vorbeasca despre site-ul tau, sa imparta continutul si sa se conecteze la tine – toate astea ajuta topul tau de cautare. Instrumentele Webmaster iti ofera o perspectiva asupra modului in care un motor de cautare interactioneaza cu site-ul tau. Acest lucru te va ajuta sa identifici si sa rezolvi problemele tehnice cheie, care ajuta, de asemenea, SEO-ul tau. ”

Optimizeaza bazat pe rezultate

Dupa ce ai aranjat instrumentele SEO de de analiza, este important sa utilizezi datele pe care le aduni de la ei pentru a te ghida in strategiile tale.
” Scopul tau final este de a-ti dezvolta afacerea prin intermediul de cautare organica “, a declarat Nathan joynt, director de marketing SEO de solutii software e-commerce Volusion. ” Concentreaza-te pe masuratorile de crestere si urmeaza traseul in urcare ca sa intelegi ce tip de continut este bine cotat si functioneaza bine bazat pe [ datele Google Analytics ] Acesta este continutul care rezoneaza cu publicul tinta. Lor le place, lui Google ii place, ar trebui sa creezi mai mult. Continutul care nu functioneaza bine poate fi de multe ori sustinut de eforturi suplimentare de optimizare. ”

Construieste relatii, nu link-uri

Nu cu mult timp in urma, SEO era doar construiere de link-uri – conducerea link-urilor catre continutul tau plasat pe cat mai multe pagini web posibil. Inevitabil, aceste eforturi, uneori, par fortate si spam, care produce in cele din urma opusul rezultatului intentionat. In timp ce plasarea link-urilor strategic iti poate ajuta in continuare topul de cautare, o strategie mai buna este construirea de relatii autentice cu influenta cheie in industria ta.

” Bun, cinstit, recomandari relevante de produse, servicii si informatii pentru potentialii clienti de la influentatori de pe piata ta, sunt mai bune decat orice link pe care l-ai achizitiona “, a spus Covino. ” Trateaza-l ca pe un scenariu tipic de retea. Decat sa trimiti sute de email-uri cu link-ul tau pe zi la straini cerandu-le sa intre pe site-ul tau, gaseste influentatori – cheie in piata ta si  vorbiti despre modul in care va puteti ajuta unul pe altul “.

Continua sa citesti si sa inveti despre schimbarile SEO

Cea mai buna strategie de SEO este sa te asiguri ca esti la curent cu cele mai recente modificari si bazeaza-ti eforturile pe asta, a spus Joynt. Urmeaza resurse, cum ar fi blog-urile  Google si Inbound.org, seteaza news alerts ( alerta de stiri ), si chiar ia in considerare aducerea unui profesionist SEO, daca bugetul tau permite asta.

” Scopul tau ar trebui sa fie la fel cu cel al motoarelor de cautare: Furnizarea de cel mai bun continut si cea mai buna experienta de utilizare posibila, cresterea traficului, distribuiri, angajamente si conversii”, a declarat Joynt pentru Business News Daily. ” Cu cat iti aprofundezi cunostintele in afacerile SEO, cu atat iti poti maximiza mai bine toate eforturile de optimizare “.

Nu incerca sa te joci cu Google

Cresterea in top a motorului de cautare necesita o cantitate considerabila de timp si efort, dar orice ai face, nu incerca sa trisezi sistemul. Tacticile SEO viclene si vor furisa si la tine in cele din urma, si topul tau temporar va cadea brusc cand, nu daca, vei fi prins. Ca un scor de credit rau, un trafic de cautare scazut te va urmari ceva timp, si va trebui sa lucrezi de doua ori mai greu sa-ti recapeti credibilitatea in ochii Google.

” Calitatea si experienta de utilizare a motorului de cautare Google este ceva ce compania ia foarte in serios “, a spus Covino. ” Daca o iei pe scurtaturi, doar te va afecta. Ramai la practicile de marketing online de inalta calitate, etice, si va fi mult mai probabil sa reusesti pe termen lung “.

Be Sociable, Share!