Strategii de optimizare SEO pentru anul 2014

Share Button

SEO (Searce Engine Optimisation) reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a aduce trafic de calitate site-ului dumneavoastra, pentru a va imbunatati afacerea, insa multi privesc cu ingrijorare catre strategiile SEO, in special si din cauza faptului ca Google isi schimba in mod regulat algoritmii.

Cu toate acestea, exista posibilitati de a va asigura ca site-ul dumneavoastra va ocupa o buna pozitie. Astfel, chiar daca Google Panda, apoi Google Penguin si acum Google Hummingbird fac lucurile mai dificile, nimic nu este imposibil.

Pentru o optimizare  seo eficienta a site-ului, trebuie sa va concentrati pe optimizarea pe pagina si pe site, motiv pentru care trebuie sa faceti modificari ale site-ului, pentru a-l face mai interesant pentru Google.

In acest articol, va vom prezenta cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a va imbunatati site-ul si modul in care acesta este perceput de Google.

Tag-ul titlu, care se afla in partea stanga de sus a browser-ului dumneavoastra este unul dintre cei mai importanti factori de clasificare a site-ului. Este probabil ca meta tagul titlu sa fie important datorita textului pe care se poate da click, ce apare in rezultatele afisate in urma unei cautari, iar pentru a se obtine bune rezultate, folositi-va numele brand-ului si cuvinte cat mai naturale, care sa nu depaseasca 65 de caractere la conceperea acestuia.

Design-ul si timpul de incarcare al paginii sunt alti factori importanti pentru a obtine o buna pozitie in Google. Astfel, este important ca site-ul sa fie codat corect si sa se incarcarce foarte repede, motiv pentru care trebuie sa va asigurati ca folositi un design web bun, potrivit pentru SEO si marketing. Este cu adevarat trist sa vedeti un site cu un design impresionant, care nu ocupa o buna pozitie din cauza unor codari incorecte.

Ce inca nu s-a schimbat din procesul de optimizare consta in folosirea cuvintelor cheie, astfel incat trebuie sa va asigurati ca site-ul dumneavoastra se bucura un continut unic de calitate, unde cuvintele cheie nu lasa impresia ca sunt adaugate pentru o optimizare mai buna a site-ului, iar textul pare cat mai natural.

De asemenea, se poate optimiza si URL-ul, prin conceperea acestuia in asa fel incat sa contina descrieri despre ce se va gasi pe pagina site-ului. Se poate folosi o cratima pentru a separa cuvintele si este bine ca URL sa contina mai putin de 100 de caractere. In acelasi timp, este recomandat sa folositi tag-uri H1 pentru fiecare pagina, dar si taguri imagine, care accentueaza ce este important din continutul paginii web si ofera posibilitatea de a se pozitiona in Google Image Search.

Bineinteles, acestea nu sunt singurele modificari care se pot face pentru o pozitionare mai buna a site-ului. In ceea ce priveste optimizarea, optimizarea site-urilor pentru telefoanele mobile nu mai este privita precum o optiune, datorita numarului mare de persoane, care acceseaza internetul folosind telefoanele mobile.

Totodata, Google Authorship ofera autorilor de bloguri posibilitatea sa apara in cautare, prin utilizarea profilului de Google+ si a implementarii “rel=author”, reprezentand semnatura dumneavoastra digitala.

Nu in ultimul rand, de o importanta majora pentru optimizarea site-urilor sunt site-urile de socializare, care ofera oamenilor posibilitatea de a distribui paginile site-urile si a va face serviciile oferite si mai cunoscute. Astfel, Google urmareste numarul fanilor si de followeri, insa si al celor care dau share si Google+ continutului.

Printr-o optimizare eficienta a site-ului, acesta se va bucura de o buna pozitie, iar afacerea dumneavoastra va atinge rezultatele dorite.

Be Sociable, Share!