Cum functioneaza tehnologia informatiei?

Share Button

Fie ca avem o afacere online si dorim sa cream un magazin online, fie ca dorim sa ne facem vizibili in mediul online prin crearea unui site personal, specialistii de la IT Exclusiv ne pot da o mana de ajutor.

Tot ce trebuie sa facem este sa intram pe Itexclusiv.ro, sa cerem o oferta de web design, iar IT Exclusiv ne va oferi toate informatiile de care avem nevoie.

Tehnologia informatiei sau, mai pe scurt, IT (Information Technology), descrie orice tehnologie care sustine sau permite fluxul de stocare, procesare si informare din cadrul unei organizatii. Tot ceea ce implica calculatoare, software, retele, intranet, site-uri web, servere, baze de date si telecomunicatii sta sub umbrela IT.

Cele mai multe dintre intreprinderile moderne depind in mare masura de sistemele de informatii, de la e-mail la gestionarea bazei de date si site-urile de comert electronic. Spitalele au de gestionat imense baze de date de pacienti.

Universitatile au numeroase retele de administrat. Chiar si o afacere mica ar putea avea nevoie de un sistem de urmarire a comenzilor. Asociatia de Tehnologie a Informatiei din Statele Unite ale Americii raporteaza faptul ca 92 de procente dintre profesionistii IT lucreaza pentru companii din afara domeniului IT. Patru dintre cele mai cautate zece locuri de munca in Statele Unite, in acest moment, sunt job-uri in domeniul IT.

Dupa cum observam, tehnologia informatiei este pretutindeni. Din acest motiv, profesionistii din domeniul IT sunt la mare cautare. In perioada 2004 – 2014 a existat o deschidere de 1.3 milioane de noi locuri de munca in domeniu IT. Acest numar reprezinta o crestere de 31 % pe piata muncii IT. Salariul mediu pentru cei care au absolvit informatica, inginerie electrica sau stiintele informatiei ajunge la 50000 de dolari.

Dar cine sunt acesti profesionisti in domeniu IT si cu ce se ocupa?

Unii dintre profesionistii IT lucreaza in spatele scenei pentru a se asigura ca toate sistemele informatice pe care noi le luam ca atare ruleaza asa cum trebuie. Acestia sunt administratorii bazelor de date, retelelor si sistemelor.

Altii ajuta la proiectarea acestor sisteme informatice in functie de nevoile unei anumite organizatii. Acestia sunt analistii de baze de date, retele si sisteme. Altii ajuta la dezvoltarea de hardware si software pentru a face aceste sisteme mult mai robuste, fiabile si sigure. Acestia sunt inginerii hardware si software.

De asemenea, altii se asigura de faptul ca aceste informatii sunt prezentate utilizatorului intr-un mod clar, util si dinamic. Acestia sunt designerii si dezvoltatorii web, asa cum sunt si specialistii de la IT Exclusiv.

In ceea ce priveste personalul care activeaza in domeniul IT, acesta poate fi clasificat si dupa pregatirea pe care o realizeaza inainte de a ajunge sa activeze in acest domeniu. Vorbim astfel de cursuri universitare si programe de certificare profesionala care ajuta la formarea viitorilor profesionisti in domeniul IT.

Pentru mai multe detalii cu privire la realizarea unui site web, a unui magazin online, gazduire web, optimizare seo, social bookmarking si altele, nu ezitati sa aruncati o privire pe www.itexclusiv.ro.

Be Sociable, Share!