Cum sa folosesti un ferastrau circular culisant?

Share Button

CFerastraul circular este o parte esentiala a fiecarui set de instrumente pentru dulgheri si mestesugari. Ferastraiele circulare permit obtinerea de taieturi curate si precise prin intermediul unei varietati de materiale. Inainte de a incepe taierea, este important sa va familiarizati cu caracteristicile de design ale modelului specific pe care il utilizati si asigurati-va ca purtati manusi si protectie pentru ochi pentru a va mentine in siguranta in timp ce lucrati.

Acordati-va timp pentru a va familiariza cu fierastraul circular pe care il utilizati. Exista multe marci si stiluri diferite de ferastraie circulare, dar majoritatea au acelasi design de baza. In timp ce operati ferastraul, veti prinde instrumentul atat de manerele din fata, cat si pe cele din spate si folositi declansatorul de pe manerul din spate pentru a controla miscarea lamei.

In plus fata de cherestea de constructii si alte tipuri de lemn, puteti utiliza, de asemenea, un ferastrau circular pentru a modifica tabla, materiale compozite si chiar si otel laminat.

Lamele de ferastrau circular se livreaza in mai multe dimensiuni diferite. Lamele de 6.5 cm (17 cm) sunt utilizate in mod obisnuit pentru taierea lemnului nominal pentru constructii. Lamele de 7,25 in (18,4 cm) sunt standard pentru cherestea cu grosimea de pana la 5,7 cm, in timp ce 8-10 inchi (20-25 cm) sunt adesea rezervate pentru lucrari industriale grele.

Purtati manusi si protectie pentru ochi pentru a va mentine in siguranta in timp ce lucrati. Inainte de a incepe taierea, este important sa va luati cateva masuri de siguranta de baza. Cel putin, veti dori sa va echipati cu o pereche de manusi groase, robuste, de lucru si ochelari de protectie sau ochelari speciali pentru a pastra zonele mai vulnerabile acoperite.

Daca aveti cai respiratorii sensibile,  o masca de praf sau un filtru de ae sunt utile pentru a evita inhalarea rumegusului.

Impreuna cu echipamentul de siguranta, este o idee buna sa purtati imbracaminte confortabila si sa va legati parul lung pentru a impiedica prinderea sa in lama de ferastrau in miscare.

Masurati si marcati materialul de lucru in care veti face taieturile. Utilizati o margine dreptunghiulara sau o rigla si un creion, stilou sau marcator pentru a desena o linie dreapta in fiecare loc in care intentionati sa taiati materialul. Aceste linii vor servi ca ajutor vizual pentru a va ajuta sa ghidati lama in timp ce este in functiune, asigurati-va ca sunt suficient de indrazneti pentru a fi clar vazuti.

Din motive de precizie, urmati mereu cuvintele vechi ale meseriei: “masurati de doua ori, taiati o singura data”.

Ferastraul circular este cel mai adesea folosit pentru a face taieturi scurte, drepte. Pentru taieturi complexe inclinate sau curbate, veti obtine cele mai bune rezultate utilizand un ferastrau culisant.

Asezati materialul pe o masa  sau intr-o menghina. Asigurati-va ca materialul pe care il taiati este suportat corespunzator si fara obstructii din partea inferioara. In acest fel, nu va trebui sa va faceti griji ca lama sapa in suprafata de lucru pe masura ce trece prin materialul dvs.

Daca vreti sa cumparati cele mai bune ferastraie electrice culisante si alte componente sau dispozitive electronice, va recomandam Casa Idea, un magazin online de unde va puteti achizitiona cele mai bune produse.

Be Sociable, Share!