Ce este gazduirea web?

Share Button

Gazduirea web este o necesitate pentru orice site web, deci si pentru dvs. daca aveti un site. Gazduirea web este locatia fizica a site-ului dvs. pe Internet, un centru de stocare online care gazduieste informatiile, imaginile, videoclipurile si alt continut care se regaseste pe site-ul dvs.

Furnizorii de servicii de gazduire web mentin serverul in care se afla datele asociate site-ului dvs. si gestioneaza deasemenea tehnologia care face ca site-ul dvs. sa se conecteze la Internet.

Atunci cand doriti sa optati pentru gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise trebuie sa stiti faptul ca gazduirea web este de mai multe tipuri, iar in cele ce urmeaza veti afla mai multe detalii despre acest aspect.

Diferite tipuri de gazduire web

Cele mai frecvente tipuri de gazduire sunt urmatoarele:

  • Gazduire comuna;
  • VPS Hosting;
  • Cloud Hosting;
  • WordPress Hosting;
  • Gazduire server dedicat.

Gazduire comuna

Shared hosting este cel mai comun tip de gazduire web si este o solutie excelenta pentru majoritatea afacerilor mici si a blogurilor. Cu gazduirea partajata, partajati un server cu alti clienti ai furnizorului de servicii de gazduire. Site-urile web gazduite pe acelasi server partajeaza toate resursele sale, cum ar fi memoria, puterea de calcul, spatiul de pe disc si altele.

Un asemenea pachet de hosting este ieftin, iar intretinerea si administrarea serverului sunt efectuate de catre gazda, insa din pacate resursele sunt limitate.

VPS Hosting

Cu gazduire VPS (Virtual Private Server), tot mai partajati un server cu alti utilizatori, cu toate acestea, gazda dvs. Web aloca o partitie separata pentru dvs. pe server. Aceasta inseamna ca aveti un spatiu dedicat serverului si o cantitate rezervata de putere si memorie de calcul. De fapt, gazduirea VPS poate fi excelenta pentru intreprinderile mijlocii cu site-uri web cu crestere rapida.

Alegand acest pachet de hosting valorile de trafic de pe alte site-uri web nu au niciun efect asupra performantei dvs., aveti acces root la server si alte avantaje, dar veti plati ceva mai multi banuti.

Cloud Hosting

Cloud hosting este in prezent solutia cea mai fiabila de pe piata. Cu gazda cloud, gazda dvs. va ofera un cluster de servere. Fisierele si resursele dvs. sunt reproduse pe fiecare server. Cand unul dintre serverele cloud este ocupat sau are probleme, traficul dvs. este directionat automat catre un alt server din cluster. Dezavantajul este ca sunt greu de estimat costurile in ceea ce priveste acest tip de hosting.

WordPress Hosting

WordPress hosting este o anumita forma de hosting partajat, creat pentru proprietarii de site-uri WordPress.  Datorita configuratiei foarte optimizate, site-ul dvs. se incarca mult mai rapid si ruleaza cu mai putine probleme. Planurile de gazduire WordPress includ frecvent functii suplimentare legate de WordPress, cum ar fi temele WordPress pre-proiectate, constructorii de pagini de tip drag-and-drop si instrumentele specifice pentru dezvoltatori.

Gazduire dedicata

Gazduire dedicata inseamna ca aveti propriul server fizic dedicat exclusiv site-ului dvs. Prin urmare, hosting dedicat va ofera flexibilitate incredibila. Puteti sa va configurati serverul asa cum doriti, sa alegeti sistemul de operare si software-ul pe care doriti sa il utilizati si sa configurati intregul mediu de gazduire in functie de propriile nevoi. Dezavantajul este insa legat de pret, pentru ca gazduirea dedicata este cea mai scumpa de pe piata.

Be Sociable, Share!