Cine poate scrie articole seo?

Share Button

Mai intai de toate trebuie sa stabilim ce este seo, pentru a ne putea da seama cine poate sa scrie articole pentru optimizare seo, si cine nu trebuie sa incerce sa scrie astfel de articole seo.

Acronimul SEO provine de la Search Engine Optimization, si reprezinta o tehnica folosita in publicarea in mediul online cu scopul de a creste vizibilitatea unui site, si de a creste traficul acestuia, fapt care aduce un rang mai bun in motoarele de cautare.

Pentru a scrie astfel de articole nu trebuie sa fii programator sau expert, ci trebuie sa stii in primul rand sa scrii corect din punct de vedere ortografic si gramatical, iar apoi sa te stii exprima foarte bine in scris.

Daca vei reusi acest lucru, si vei avea o buna exprimare, vei reusi sa scrii articole interesante si placut de citit, iar daca vei plasa foarte bine cuvintele cheie in text, articolele vor fi extrem de reusite.

Va trebui insa ca inainte sa incepi scrierea articolelor sa cunosti cativa pasi esentiali, iar acestia ar incepe cu realizarea unei schite pentru articoul tau. Avand o schita, vei putea sa modifici ori de cate ori vei dori continutul, iar atunci cand vei considera ca textul arata cum iti place, vei putea trece la treaba.

Un pas extrem de important va fi acela de a crea o lista cu cuvintele cheie pentru articolul ce va fi publicat, iar strategia va fi valabila pe o perioada de timp pe care doar tu o vei stabili.

In ceea ce priveste cuvintele cheie, acestea ar trebui sa aiba o densitate cuprinsa intre 1-3% intr-un articol pentru optimizare seo, si trebuiesc raspandite in mod natural. Niciodata sa nu fortezi un cuvant cheie intr-o fraza unde cuvantul nu isi are locul, pentru ca fraza nu va mai avea sens.

Un alt sfat foarte util, va fi acela de a include hyperlink-uri in articol. Daca nu stii ce sunt acestea, ei bine, hyperlink-urile sunt link-uri care te redirectioneaza spre o pagina web care este relevanta pentru tema articolului. Cel mai bine ar fi ca hyperlink-ul sa evidentieze un cuvant sau o expresie cheie.

Ultimul sfat pe care il vei putea urma, va fi acela de a construi link-uri spre articolul tau, iar acest pas poate fi realizat prin schimbul de link-uri pe retelele de socializare, sau prin incurajara prietenilor de a da share la articolul tau.

Ei bine, dupa cum se poate observa, nu este chiar atat de usor sa scrii un articol seo precum credeai initial, pentru ca va trebui sa cunosti cativa pasi importanti, pe care mai apoi va trebui sa ii si urmezi.

Nu este insa nici o munca foarte greu de realizat, care sa te sperie, pentru ca daca vei urma pasii necesari, vei reusi sa scrii articole seo de calitate.

Nu trebuie sa ai nici o pregatire anume, ci dupa cum am mai spus, trebuie doar sa stapanesti foarte bine limba romana in ceea ce priveste partea scrisa, iar daca ai o exprimare buna poti face fata cu success acestei provocari.

Be Sociable, Share!