5 elemente esentiale care iti vor aduce mai multi clienti

Share Button

Mii de oameni pleaca in vacante si city-breakuri, se muta in alte orase pentru serviciu sau scoala. Pentru a iti creste cat mai mult cifra de afaceri, trebuie sa apelezi la nevoile cat mai multor clienti. De aceea este esential sa incerci sa atragi noi consumatori zilnic.

Orice optimizare seo locala recomanda ca prioritare sa fie: numele, localizarea si numarul tau de telefon. Acestea ar trebui sa listate in locuri usor accesibile, corecte si constante.

O data ce aceste trei elemente au fost frumos aranjate pe website-ul tau si pe toate platformele ce trimit la afacerea ta, trebuie sa te asiguri ca procesul de gasire al afacerii tale de catre noi clienti este cat mai simplu posibil. De aceea urmatoarele cinci elemente sunt cruciale:

  • Instructiuni pentru a te gasi: Asigura-te ca oferi rute clare si markerii pe harta sunt pozitionati correct. Conecteaza-ti afacerea de orice monument sau punct major de reper care poate fi gasit in apropiere si anunta-ti consumatorii de orice problema rutiera pe care o pot intampina, oferind rute alternative sau scurtaturi.

Daca te afli intr-un centru comercial, explica cat mai clar unde te afli situat.

  • Orele de munca: Sunt foarte importante mai ales daca afacerea ta are un program diferit in anumite anotimpuri sau de anumite sarbatori. Asigura-te ca updatezi toate paginile importante ale website-ului tau si in toate platformele unde apare afacerea ta.

Daca afacerea ta  este sezoniera poti seta orele cu Google My Business cand esti activ, iar cand se incheie sezonul le poti inlatura pentru a aparea „neprogramat” cu planul de a le seta iar in urmatorul sezon.

  • Informatii pentru parcare: Parcarea in mediul urban poate fi extrem de complitata, de aceea trebuie sa o detaliezi cat mai mult posibil pe propriul site, indiferent de marimea orasului. Nu uita sa mentionezi daca parcarea este gratis sau platita si daca da, pretul acesteia. Parcarea poate fi extrem de importanta pentru cei cu probleme de sanatate si prin urmare este indicat sa mentionezi cat timp estimativ i-ar lua unui client pana la tine daca nu gaseste locuri libere.
  • Descrierea: Google si-o fi inlocuit fosta descriere autorizata de patronul afacerilor cu una in-house personalizata, dar majoritatea platformelor inca permit patronului sa o faca.

Pentru a atrage clientela nou venita care adesea isi formeaza o impresie rapida cu ajutorul telefonului, trebuie sa umpli descrierea cu cat mai multe informatii persuasive pe care le poti gasi. E afacerea ta prietenoasa cu copii? Vinzi o anumita marca? Ai castigat vreun premiu? Cu cat mai putine cuvinte posibil, trebuie sa evidentiezi cat mai multa informatie despre compania ta.

  • Metodele de plata: O problema majora este daca nu iti informezi clientii ca afacerea ta acepta doar numerar, fiind o surpriza neplacuta celor care vor sa plateasca cu cardul. Daca efectuezi comenzi la domiciliu ar fi indicat sa permiti si plata on-line, asigurandu-te ca incluzi si instructiuni clare pentru a facilita tranzactia.

Daca doresti sa atragi clienti mai sofisticati, te poti face disponibil si clientilor cu portofele electronice, Bitcoin si alte metode alternative populare de plata, doar ca asigura-te sa evidentiezi acest aspect.

Be Sociable, Share!