Telefoanele vechi si smarphone-urile: avantaje si dezavantaje

Share Button

telefoanele-vechi-si-smarphone-urile-avantaje-si-dezavantajeDaca in urma cu mai bine de zece ani, era un lux sa detii un telefon mobil, in zilele noastre acest dispozitiv nu mai este demult un lux, ci a devenit o necesitate, astfel ca fiecare persoana detine cel putin un astfel de telefon.

Daca pe vremuri telefoanele erau cu butoane si cu sonerii polifonice, odata cu trecerea timpului tehnologia a evoluat, astfel ca pe piata se gasesc tot felul de telefoane inteligente, atat de la cei mai renumiti producatori, cat si de la firme anonime.

Daca la inceputul anilor 2000 era la moda sa detii un telefon Nokia, iar in momentul in care aveai un Nokia 3310 erai cel mai cool, in aceste vremuri, la moda este sa detii unul din cele mai tari modele de la Samsung, sau un iPhone.

Nici nu cred ca mai are rost sa spun faptul ca telefoanele mobile din zilele noastre sunt cu mult mai performante decat erau cele la inceputul anilor 2000. De fapt, in acele vremuri nimeni nu cred ca putea sa viseze la modul in care vor arata telefoanele in timp, si la cat de performante vor fi ele.

Ei bine, acele telefoane aveau in schimb un mare avantaj in fata acestora din zilele noastre, si anume faptul ca erau mult mai rezistente.

Ca o buna comparatie ar fi aceea de a lua un model Nokia 3310 ca tot l-am amintit, si un model de smartphone Samsung, si sa le arunci pe beton, sau sa le scapi de la etaj.

Cu siguranta telefonul Nokia va functiona in continuare fara nici cea mai mica problema, in timp ce smartphone-ul daca nu este echipat cu geam protective Samsung se va alege cu ecranul spart, iar o reparatie va fi destul de costisitoare.

Deci, daca stam sa comparam cele doua tipuri de telefoane, ambele au cate un mare avantaj, dar si cate un mare dezavantaj, insa totusi, este mult mai bine sa ai un smartphone decat un telefon de acum 10 – 15 ani.

Deci, dupa cum am mai spus, un smartphone este cu mult mai bun in ciuda faptului ca este cu mult mai sensibil decat un telefon mobil vechi, insa atunci cand iti cumperi un smartphone trebuie sa ai mare grija.

Cu siguranta multa lume in momentul in care isi alege telefonul, il alege in functie de pretul acestuia, si nu datorita caracteristicilor tehnice pe care le detine dispozitivul.

Aceasta este o mare greseala pentru ca poti sa iti cumperi un telefon de la un producator anonim, si cu siguranta ti se va bloca in momentul in care ai deschise mai multe aplicatii, iar mai apoi vei regreta ca nu ai investit banii intr-un telefon performant.

Decat sa iti alegi un telefon de la un producator anonim si care sa nu fie performant, eu cred ca ar fi mai bine sa iti cumperi un telefon performant chiar daca nu il cumperi nou, pentru ca acesta va fi si mai rezistent in timp, dar vei avea si placerea de a utiliza dispozitivul, si cu siguranta acesta nu se va bloca la fel de des precum cel de la producatorul anonim.

Be Sociable, Share!