Tu cum procedezi daca ti se blocheaza telefonul?

Share Button

tu-cum-procedezi-daca-ti-se-blocheaza-telefonulIndiferent de marca si modelul telefonului, acesta poate sa intampine anumite probleme de functionare.

Chiar daca avem noi grija de telefon, si il protejam cu geam de protectie pentru ecran, sau il tinem intr-o husa pentru ca in caz de impact telefonul sa nu aiba de suferit, se poate intampla ca acesta sa intampine anumite defetiuni de ordin tehnic.

Sunt foarte multe cazurile in care fie telefoanele cele mai renumite de pe piata, fie cele care nu sunt foarte renumite sa se blocheze brusc iar aplicatiile sa se inchida tot la fel de brusc. In cazul in care ti se intampla asa ceva, stii ce ai de facut?

De exemplu sa zicem ca esti detinatorul unui telefon Sony Xperia, iar acesta se blocheaza dintr-una iar aplicatiile se inchid brusc, inainte de a apela la un service gsm care efectueaza reparatii Sony ar trebui sa stii si tu cate ceva despre aceste telefoane.

Datorita aplicatiilor care au fost descarcate, sunt sanse ca telefonul sa nu functioneze la parametri normali, iar in acest caz performantele sale vor fi mult sub asteptari. In situatia data, ar trebui sa folosesti modul de siguranta pentru a afla daca problema aparuta este din cauza aplicatiilor descarcate.

In modul de siguranta telefonul va porni cu software-ul si aplicatiile care au fost instalate pe dispozitiv in momentul cumpararii produsului. In cazul in care telefonul va incepe sa functioneze la parametri normali, atunci se poate ca una din aplicatiile instalate sa afecteze buna functionare a dispozitivului.

In aceasta situatie poti sa iesi din modul de siguranta si sa redeschizi telefonul pentru a putea sterge aplicatiile care consideri ca ar duce la o functionare necorespunzatoare a telefonului. Este recomandat sa stergi ultimele aplicatii instalate, pentru ca daca dispozitivul a functionat in mod corespunzator pana la instalarea acestora, atunci este evident ca aceste aplicatii iti afecteaza telefonul.

Si daca tot am adus in discutie modul de siguranta, trebuie sa iti spun si cum se activeaza acesta in cazul in care nu stiai. Trebuie sa opresti telefonul dupa care sa tii apasata tasta de inchidere – deschidere, iar in momentul in care pe ecranul telefonului iti va aparea sigla Xperia™  vei elibera tasta de inchidere – deschidere si vei tine apasata tasta de volum pana in momentul in care pe ecran iti va aparea scris “ Mod de siguranta”. Pentru a iesi din modul de siguranta trebuie doar sa repornesti telefonul.

Pentru a dezinstala o aplicatie din telefon, in cazul in care nu te descurci, iti voi spune in continuare ce ai de facut. In primul rand trebuie sa deschizi meniul cu aplicatii, iar apoi vei trage marginea din stanga a ecranului cu aplicatii spre dreapta.

Dupa ce ai realizat acest prim pas trebuie sa apesi “DEZINSTALARE”. Fiecare aplicatie care poate sa fie dezintalata va fi marcata cu pictograma “X” . In momentul in care ai realizat si acest al doilea pas, nu iti ramane altceva de facut decat sa selectezi aplicatiile pe care doresti sa le stergi apoi sa apesi OK.

Ei bine, in cazul in care cunosti acesti pasi, este posibil sa iti rezolvi pe cont propriu problema si sa nu mai fie nevoie sa apelezi la un service gsm, unde in mod evident vei plati reparatia.

Be Sociable, Share!