SEO cel bun, cel rau si cel urat

Share Button

Relevanta pe care o are prezenta in mediul online a firmelor este din ce in ce mai crescuta. Daca inainte ne puteam face cunoscuti numai prin intermediul reclamelor din ziare, reviste, de la posturi radio sau de televiziune, acum este necesara si crearea unei imagini in mediul virtual.

Desigur, simpla prezenta nu va fi suficienta daca suntem de asemenea in cautarea unei alternative la marketingul clasic.

Ce inseamna prezenta in mediul online? Multi sunt de parere ca este suficient ca ne cream un website sau un fanpage pe un site de socializare. Crearea unui website propriu firmei este cu siguranta cea mai buna optiune. Este bine sa ne creem si pagini pe retelele de socializare, insa numai atat timp cat avem disponibilitatea de a avea grija de ele. O pagina abandonata poate servi mai degraba ca o reclama proasta decat un link catre site-ul nostru. Crearea de link-uri catre site-ul nostru tine de acea optimizare SEO de care orice website are nevoie pentru a se bucura de vizitatori.

Ce inseamna SEO bun? Este foarte simplu: crearea de articole care vorbesc despre si trimit link la pagina noastra web principala. Retelele de socializare reprezinta un atu de care este bine sa ne folosim cu grija. Totusi, putem avea in vedere si crearea unui blog si a unui forum dedicate firmei noastre. Acestea vor contribui pozitiv la cresterea rank-ului website-ului nostru pentru motoarele de cautare – principala sursa de vizitatori.

SEO-ul rau sau black Hat este reprezentat de acele incercari de a crea link-uri pe diferite website-uri care nu au nici un fel de legatura cu website-ul nostru. Este irelevanta prezenta unei reclame despre un website al unei companii ce recicleaza cartoane pe o pagina web dedicata vanzarii de unelte electrice.

Daca avem o companie vinde produse de ingrijire personala, atunci vom dori sa fim promovati doar pe website-uri care au legatura cu ingrijirea corpului in general.

SEO-ul urat nu este neaparat un lucru atat de rau pe cat pare. Daca la white hat si la black hat era vorba despre folosirea responsabila sau, din contra, neresponsabila de link-uri catre website-ul nostru, in cazul optimizarii SEO grey hat avem de-a face cu tehnici de crestere a reputatiei unui website care sunt la limita legalitatii.

Este vorba de folosirea unui continut pe website care este rescris din alta parte, cumpararea unor domenii vechi sau a unor link-uri catre site-ul nostru. De asemenea, sunt incluse aici si cumpararea de fani, vizualizari, tweet-uri etc.

Ce fel de servicii ar trebui sa avem in vedere atunci cand optam pentru optimizarea SEO profesionista?

In primul rand vom dori sa fie create mai multe link-uri catre pagina noastra web insa acestea sa apara pe website-uri de incredere, preferabil website-uri care au o anumita vechime. Desigur, un simplu link nu este suficient. Acesta trebuie insotit de un continut corespunzator si original care trebuie sa aiba legatura atat cu website-ul pe care este postat, cat si cu website-ul la care face trimitere.

Puteti afla mai multe despre pachetele de optimizare SEO si diferitele tehnici de crestere a calitatii website-ului dumneavoastra accesand https://danbradu.com/optimizare-seo/.

Be Sociable, Share!