Nokia poate reveni pe piata de telefoane mobile in iarna anului 2016

Share Button

Nokia poate reveni pe piata de telefoane mobile in iarna anului 2016Multi dintre noi am indragit telefoanele Nokia, care s-au remarcat prin durabilitatea crescuta. Utilizarea unor huse Nokia de protectie la primele dispozitive mobile ale producatorului finlandez nu era neaparat o necesitate, deoarece acestea erau extrem de rezistente,  dar protectia telefonului si prelungirea duratei de viata era importanta pentru unii dintre noi.

Chiar daca Microsoft a cumparat toate afacerea companiei finlandeze de dispozitive mobile si servicii, incepand cu iarna anului 2016, atunci cand va disparea clauza din contractul incheiat intre Microsoft si compania finlandeza, aceasta din urma va putea reveni pe piata de telefoane mobile.

Zvonurile potrivit carora Nokia lucreaza in prezent la un telefon cu Android 6.0 s-au dovedit a fi adevarate. Nokia a prezentat modelul Nokia C1, a carui lansare este asteptata la finalul anului 2015 – inceputul anului 2016.

Acest telefon va fi echipat cu un ecran IPS de 5 inci si o rezolutie de 1080m pixeli, ceea ce va permite utilizatorilor sa se bucure de o claritate inalta a imaginilor. Va oferi multitouch si va avea o memorie de 2GB RAM.  Procesorul este Intel Atom, iar camera foto principala va fi de 8MP, cu LED flash si autofocus.

Utilizatorii acestui telefon vor putea beneficia de geo-tagging si touch focus, cat si de o camera foto de 5MP. Sunt nelipsititi sensorii de proximitate si accelometrul, iar sistemul de operare Android 6.0 va fi un plus al acestui telefon, fiind capabil sa ofere utilizatorilor o experienta unica de utilizare.

Din pacate nu sunt disponibile informatii clare cu privire la noul telefon. Din informatiile care sunt facute publice, este cunoscut faptul ca Nokia va lansa o serie de telefoane inteligente cu Android in anul 2016. Asamblarea telefoanelor se va realiza in China de catre Foxconn.

Este de asteptat ca noul telefon va fi unul de buget mediu, datorita carcasei care pare sa fie realizata din plastic. Cu toate ca nu se evidentiaza prin specificatii tehnice performante, pare sa fie un telefon cu un design atractiv, care ofera functiile de baza ale unui smartphone.

Asteptarile pe care unii utilizatori le au de la Nokia sunt mari, datorita inovatiile pe care le-a adus pe piata de telefoane mobile, cu precadere pana in anul 2007. Chiar daca divizia Nokia, care se ocupa cu producerea de telefoane mobile, a fost vanduta americanilor de la Microsoft, Nokia nu s-a retras definitiv de pe piata de telefoane mobile.

Asadar, este posibil ca anul 2016 sa vina cu o lansare a producatorului finlandez si putem doar sa speram ca telefonul Nokia C1 sa atinga asteptarile utilizatorilor. Anul acesta Microsoft a lansat doua telefoane, in luna aprilie, acestea fiind Microsoft Lumia 640 si Lumia 640 XL, deosebirile dintre cele dispozitive mobile fiind determinata de dimensiunea diferita.

Dupa o perioada in care finlandezii s-au retras de pe piata telefoanelor mobile, revenirea acestora este mult asteptata de clientii fideli Nokia. Odata cu achizitionarea unor telefoane Nokia, vom avea nevoie si de huse Nokia, dar cu siguranta vom gasi exact ceea ce ne intereseaza.

Be Sociable, Share!