Cum sa faceti economii la asigurarea auto?

Share Button

O asigurare rca este indispensabila pentru orice sofer. De aceea, daca doriti sa achizitionati o asigurare rca ieftina si de calitate, va invitam sa aruncati o privire pe www.rcautoieftin.ro.

In cele ce urmeaza, va vom oferi cateva sfaturi cu privire la cum sa faceti economii la asigurare auto.

Cercetati ofertele

Inainte de a face o achizitie la primul impuls, puneti-va in fata unui computer si cercetati ofertele. Nu este deloc greu sa invatati care sunt masinile cel mai usor de asigurat, ca sa nu mai vorbim de cele care sunt, de cele mai multe ori, trase pe dreapta pentru excesul de viteza.

Luati o decizie informata inainte de a opta pentru un sedan de incredere sau pentru o masina sport. Exista o multime de site-uri care va permit sa comparati masinile pentru a vedea care sunt cele mai usor de asigurat, astfel incat sa puteti obtine o analiza corecta cost-beneficiu. De asemenea, exista site-uri care va ajuta sa faceti astfel de comparatii si pentru masinile second-hand.

Comparati acoperirile

Evitati rezultatele duplicat. Daca sunteti in cautarea unei asigurari de viata sau sanatate globala, exista o sansa destul de mare sa primiti si acoperirea auto standard si, astfel, nu veti mai fi nevoiti sa achizitionati o asigurare auto suplimentara.

Consumer Reports reprezinta o resursa excelenta din acest punct de vedere. Daca apartineti unui sindicat sau unui grup de automobile, precum AAA, aflati ce fel de acoperire ofera acestia.

Afaceri

Sunati la compania de asigurari curenta si vedeti daca puteti negocia o afacere mai buna, in special daca aflati ca o firma competitoare ofera rate mai bune. Asigurati-va ca ii informati cu privire la istoricul de conducere curat si ratingul de credit bun, deoarece acestea pot fi usor documentate si pot functiona in avantajul dumneavoastra.

Daca v-ati saturat de compania de asigurari actuala, incercati sa negociati cu alte companii pentru a vedea daca puteti obtine rate mai mici inca de la inceput. Odata ce ati analizat preturile si tipurile de acoperire, veti vedea cat de mult conteaza toata aceasta cercetare.

Reduceti costurile

O modalitate evidenta de reducere a costurilor este aceea de a profita de avantajul reducerilor. Va sugeram sa examinati reducerile la care v-ati putea incadra si sa aplicati pentru acestea. De asemenea, ati putea economisi daca realizati polite de asigurare pentru masina, locuinta sau afacerea pe care o conduceti la aceeasi companie de asigurari.

Daca faceti acest lucru, nu numai ca veti obtine reduceri substantiale la cele trei polite, dar este posibil sa obtineti o reducere si in cazul in care doriti sa va faceti si o asigurare de sanatate tot la aceeasi companie.

Asumati-va riscuri

In cele din urma, luati controlul asupra asigurarii dumneavoastra prin asumarea unui risc mai mare. De exemplu, daca aveti o masina mai veche, asigurarea de coliziune isi merita pretul? Puteti cere, cu usurinta, companiei de asigurari deductibile mai mari.

Asta inseamna ca va trebui sa platiti pentru zgarieturi din buzunarul propriu, apeland la serviciile companiei doar in cazul in care sunteti implicat intr-un accident major.

Be Sociable, Share!