Ce este un Ultrabook?

Share Button

V-ati gandit vreodata ca puteti face o afacere cumparand un laptop? Da, ati auzit bine! Este vorba, insa, de achizitionarea de laptopuri refurbished.

Astfel de laptopuri refurbished pot fi achizitionate la preturi destul de accesibile, oferind caracteristici exceptionale. Daca sunteti interesati de astfel de laptopuri refurbished, puteti arunca o privire pe Diabloscomputer.ro.

Atunci cand vine vorba de evolutia lumii computerelor si a laptopurilor, exista un anumit tipar pe care tehnologia il urmeaza. Pe masura ce inovatia tehnologica avanseaza, computerele tind sa devina din ce in ce mai subtiri, mai mici si mai usoare. In aceasta categorie trebuie incadrat Ultrabook-ul. Acest dispozitiv a devenit acum notebook-ul mobil al viitorului.

Ce sunt Ultrabook-urile mai exact?

Fara prea multe cuvinte, un Ultrabook reprezinta o incrucisare intre o tableta si un laptop obisnuit. Tabletele sunt subtiri si usoare, insa se folosesc in totalitate de un ecran tactil. Din pacate, multi utilizatori de calculator nu isi doresc sau nu le place sa lucreze cu un ecran tactil tot timpul, preferand, in schimb, sa aiba acces la o tastatura traditionala.

Astfel, Ultrabook-ul salveaza ziua si satisface aceasta nevoie. Acest dispozitiv este super subtire, extrem de usor (similar unei tablete) si permite utilizatorului sa se foloseasca de o tastatura normala QWERTY.

Aceste calculatoare uimitoare va ofera toate beneficiile si caracteristicile unei tablete, impreuna cu capacitatea si puterea unui laptop obisnuit. Intel a anuntat Ultrabook-urile drept categorie distincta de laptopuri in anul 2011.

Aceste laptopuri incredibile au devenit computerele viitorului. Daca veti folosi vreodata unul dintre aceste Ultrabook-uri, care sunt mai usoare de 1.3 kg si au o grosime de aproximativ 2 cm, veti gasi destul de dificila revenirea la un laptop normal. O grosime mai mica de 2 cm este incredibila, in comparatie cu laptopurile normale, pentru care grosimea este, de obicei, aproape de 4 cm.

Greutatea de 1.3 kg face ca aceste dispozitive sa fie ca niste pene in comparatie cu cele mai multe notebook-uri. Un exemplu binecunoscut de Ultrabook este faimosul Macbook Air realizat de Apple. Deci, ce anume face ca un laptop sa fie considerat un Ultrabook? Care sunt cerintele necesare?

Cateva dintre cerinte sunt:

– Subtire, usor si super portabil. Toata puterea unui laptop este ambalata in cel mai mic si mai portabil hardware personal disponibil.

– Durata medie de viata a bateriei trebuie sa fie de cel putin 5-8 ore. Acest lucru este in sine destul de uimitor atunci cand vine vorba de Ultrabook-uri. Acestea sunt concepute pentru a utiliza procesoare de joasa tensiune care permit bateriei sa reziste si mai mult in comparatie cu cea a laptopurilor normale. Unele Ultrabook-uri au baterii care pot dura chiar si 10 ore inainte de a fi incarcate din nou. Majoritatea Ultrabook-urilor au o baterie din Litiu-Polimer, care nu poate fi inlocuita. Acest lucru inseamna ca este nevoie de mai putina incarcare, deoarece bateria ofera o performanta mai buna.

– Cea mai mare caracteristica a acestor super laptopuri, care le face sa iasa din tipare, este integrarea asa-numitelor SSD-uri (Super Fast Solid State Drives). Aceste SSD-uri sunt dispozitive de stocare, un fel de hard disk-uri mai mici, dar care nu au piese in miscare, ceea ce le face sa fie mult mai fiabile.

Be Sociable, Share!