Dacia Lodgy – cele mai comune probleme si solutii pentru reparare

Share Button

Modelele de dacia Lodgy produse de Dacia atrag inainte de toate prin pretul pe care il au pentru ceea ce ofera. Nu se poate spune ca aceste modele de masini isi seduc publicul prin stilul pe care il au. Unii sunt de acord probabil ca acestea sunt pentru cei mai austeri.

In special prin pretul sau imbatabil, dar si prin numeroase calitati, Dacia Lodgy si-a ocupat pozitia intr-un segment foarte competitiv. Lodgy este intr-adevar un model de masina interesant daca se face concesie de anumite aspecte privind calitatea materialelor, izolarea fonica, lipsa echipamentelor electronice, accesoriile pentru condus si confortul care la concurenta este mai bine echipat.

Punctele sale forte se refera mai ales la practicitate si la volumul de incarcare destul de mare pentru designul sau, insa exista o serie de probleme care se intalnesc frecvent in randul detinatorilor de Dacia Lodgy.

Ambreiajul. S-au observat coborari cronice la motoarele 1,5 dCi 110, mai ales in timpul trecerii de la o viteza la alta.

Transmisia. La primele modele de Dacia Lodgy s-a observat un risc crescut de rupere a curelei de transmisie care trebuie inlocuita cu un model putin mai lung.

Electricitate. O proastra potrivire a intregului bloc electric poate duce la defectarea diverselor sisteme si la aprinderea martorilor de avertizare de la bordul masinii. De asemenea, s-a observat un control nefunctional al luminii: comanda trebuie inlocuita, pentru ca doar functionarea normala este acceptata.

In cazul motoarelor diesel, rata de functionare este destul de mica, iar in cele mai multe cazuri este nevoie de reprogramarea calculatorului: de la 1700 la 220 rpm pe dCi 110.

Fragilitatea arborilor de transmisie (la ansambluri) este o problema care apare frecvent in cazul primelor modele de Lodgy. Acestea trebuie inlocuite cu unele modele mai lungi pentru ca functionarea sa fie optima.

Anvelopele. Nerespectarea reglajului corespunzator in ceea ce priveste paralelismul anevlopelor poate duce la uzura prematura si neregulata a pneurilor, iar incepand cu viteza de 110 km/h se pot simti vibratii puternice.

In ceea ce priveste partea electronica, conexiunea fara fir Bluetooth a fost semnalata de nenumarate ori ca fiind gresita, ceea ce duce la imposibilitatea conectarii unui telefon la sistemul audio si la functionarea necorespunzatoare a sistemului de navigare cu care este prevazuta masina. Pentru remedierea acestor probleme sunt necesare actualizari. Au aparut si cateva cazuri de defectiuni ale inchiderii centralizate in ceea ce priveste unii senzori de inchidere a usilor sau sigurantele in cauza.

Habitaclul. S-au remarcat vibratii si zgomote ale elementelor de bord. De asemenea, s-a remarcat la numeroase masini nerespectarea sigurantei conductei de retur a carburantilor sub vehicul, ceea ce poate duce la vibratii atunci cand masina este oprita.

Problemele care au fost raportate in ceea ce priveste modelele de Dacia Lodgy sunt numeroase, per total, insa gravitatea lor nu este una crescuta. Pentru a evita ca daunele sa fie majore, indicata este verificarea vehiculului la primul semn de functionare in afara parametrilor ideali.

Pentru ca reparatia sa fie rapida si sigura, AutoAtu va sta la dispozitie cu servicii pe care le puteti contracta intr-o maniera simpla si ieftina.

Be Sociable, Share!