Sunt implanturile dentare potrivite pentru tine?

Share Button

 Din ce in ce mai multi pacienti care se confrunta cu goluri in dantura iau cu asalt cabinetele stomatologilor pentru a afla cat mai multe despre modul in care implanturile dentare ii pot ajuta sa-si imbunatateasca zambetul. Cu siguranta, tratamentele stomatologice cu implant dentar sunt cea mai buna solutie pentru acoperirea unui gol in dantura, insa exista anumiti factori care pot impiedica pacientii sa se supuna unei astfel de proceduri.

Iata cativa dintre principalii factori care nu permit organismului tau un implant dentar:

Varsta: Daca esti copil sau adolescent, oasele (inclusiv maxilarul si mandibula) sunt inca in crestere, asadar plasarea unui corp strain in maxilar (cum este radacina din titan sau din zirconiu a implantelor dentare) nu este recomandabil pana cand esti mai in varsta, cand corpul tau a ajuns la maturitatea fizica necesara.

Sarcina: Daca esti in prezent gravida, cel mai probabil ca medicul dentist te va sfatui sa mai astepti pana cand copilul se va naste pentru a-ti pune implantul dentar.

Fumatul: Rata de succes pentru un implant dentar este considerabil mai mica in cazul fumatorilor decat in cazul nefumatorilor. In acest caz, medicul dentist te va sfatui sa apelezi la tratamentele cu punti dentare.

Anumite boli: Exista diferite boli cronice precum hemofilia, diabetul necontrolat si deficientele imune semnificative care te-ar putea pune in pericol daca te supui unui tratament stomatologic cu implant dentar. Totusi, exista cateva sanse sa fii un bun candidat chiar daca ai una dintre aceste conditii. Insa doar dupa un control amanuntit medicul iti va putea spune raspunsul final.

Cea mai buna modalitate de a afla daca esti sau nu un pacient care suporta implanturile dentare este sa contactezi un stomatolog specialist din apropierea ta. Daca ai un dinte lipsa, nu evita aceasta problema si mergi la dentist, orice ar fi! Un dinte lipsa iti poate afecta intreaga dantura, din foarte multe puncte de vedere, cauzand chiar si inclinare a dintilor, probleme gingivale si pierdere a altor dinti. Nu in ultimul rand, o dantura cu defecte este considerata intotdeauna un minus in cartea de vizita.

Bucura-te de beneficiile implanturilor dentare si zambeste cu toata gura in fata bucuriilor si greutatilor vietii!

Be Sociable, Share!