Cum sa iti spionezi concurenta?

Share Button

In functie de tipul de afacere in care va aflati, anumite tipuri de publicitate functioneaza mult mai bine decat altele. De exemplu, daca incercati sa vindeti bunuri imobiliare, atunci un anunt text ar putea sa nu fie cel mai bun pariu. In general, oamenii prefera sa vada poze cu casele inainte de a face o intalnire cu un agent imobiliar.

De ce aceste informatii sunt valoroase? Ei bine, sa zicem ca afli ca concurentii tai primesc potentiali clienti prin cautarea platita. Ce puteti face in continuare? Simplu – aflati pe ce cuvinte cheie vor licita. Daca utilizeaza anunturi grafice, atunci aflati ce anunturi de dimensiuni functioneaza cel mai bine, destinatiile de plasare a site-urilor etc. Pentru a face asta aveti nevoie de un utilitar special si va recomandam sa accesati cheap AdSector accountsi sa cumparati mai multe tooluri, mai exact peste 80 contra unui super abonament.

Cu acest tip de cercetare, puteti apoi sa estimati numarul de afisari, clicuri si actiuni pe care concurentii dvs. le obtin prin intermediul publicitatii online.

Odata ce stiti cati clienti au concurentii dvs. online (daca exista) si ce tipuri de anunturi functioneaza cel mai bine (daca exista), atunci puteti compara cu performanta dvs. online.

Daca acestea fac publicitate online si nu sunteti si voi acolo, atunci este posibil sa luati in considerare crearea propriei campanii.

Daca nu sunteti pregatiti pentru asta, atunci aveti si alte lucruri pe care le puteti face. Si lucrurile mici ajuta.

Precum ce? Incepeti sa acordati mai multa atentie tipului de anunturi pe care le vedeti, unde le vedeti si apelul la actiunile pe care le folosesc.

Veti dori, de asemenea, sa vedeti cat de bine lucrati in rezultatele motorului de cautare introducand cuvinte cheie diferite in functie de afacerea dvs. si analizand modul in care va clasificati.

Dupa aceasta, incercati sa aflati daca concurentii dvs. au orice tip de oferta exclusiva pe care fac publicitatea. Acestea pot include programe de loialitate, cupoane, carti electronice sau seminarii web.

Daca concurentii dvs. fac publicitate ofertelor exclusive si nu aveti si voi, atunci cu siguranta veti putea incepe.

Asigurati-va ca verificati site-urile concurentilor dvs. Sa presupunem ca in mod legitim cautati sa cumparati ceva de la ei.

Dupa ce faceti acest lucru, intrebati-va cum se compara site-ul dvs. cu cel al acestora in ceea ce priveste designul, viteza si gradul de utilizare. Este un telefon mobil si usor de utilizat?

Daca site-ul concurentului dvs. este prietenos cu telefoanele mobile si arata mult mai nou decat al tau, atunci ar putea fi un semn ca ramai in urma. Cumparatorii astazi decid ce produse sa cumpere online in functie de cat de mult simt ca pot avea incredere in afacere. Primul pas in construirea acestei increderi este prin intermediul site-ului dvs. web.

Daca aveti deja un site web, va recomand sa efectuati un audit complet al site-urilor din fiecare moment, precum si teste de optimizare a vitezei si a paginilor.

Ne putem gandi la asta ca la schimbarea uleiului pentru masina. S-ar putea sa aveti o legatura intrerupta sau un motor greoi. In orice caz, incercati sa nu lasati aceste lucruri sa alunece prea mult timp.

Pentru a concura eficient, trebuie sa aveti o intelegere aprofundata a strategiilor concurentilor dvs. si a performantei online.

Be Sociable, Share!