Probabil că nu mai este un secret nici pentru dvs. că SEO este o adevărată știință de optimizare a site-urilor în vederea îmbunătățirii vizibilității acestora în rezultatele căutărilor în motoarele de căutare. Însă, în acest articol vom trata noțiunea de SEO (Search Engine Optimization în engleză, sau optimizare SEO a website-urilor pentru motoare de căutare, în română) printr-o perspectivă nouă, de care probabil că nu ați mai auzit.
Așadar, după părerea noastră, SEO este un job foarte creativ. De ce? Pentru că dacă nu ai o atitudine creativă și diferită, pur și simplu nu ai cum să fii primul în Google. Or, dacă procedezi exact cum procedează toți, cum ai vrea să fii în fața lor?
Cum să-ți optimizezi site-ul într-un mod creativ?
Blog și texte pentru site.
Este bine cunoscut faptul că în 2017 SEO, de multe ori, se definește anume prin scrierea textelor și dezvoltarea de bloguri.
Fie că deții un website de prezentare pentru compania ta, fie un magazin online, sau un website de nișă – vei avea nevoie de un blog. Dar până aici toate tradiționale.
Partea creativă vine abia aici. Te îndemnăm să scrii articole unice. Nu, nu vorbim de articolele tradiționale de circa 300 – 500 de cuvinte, în care să te adresezi strict publicului tău țintă. Vorbim mai degrabă de abordare unică, de cercetări și studii de caz impresionante și atotcuprinzătoare. Vorbim de acel tip de conținut care devine viral, în mod automat.
Probabil că chiar acum îți spui: „păi e atât de multă muncă!” Da, este. Ca să scrii un articol bun, care să fie apreciat, probabil că va trebui să jertfești ceva timp și ceva resurse. Însă, se merită. Cei care te vizitează vor să vadă conținut unic, care să-i învețe ceva, or, și ei cheltuie timpul lor prețios pe site-ul tău. Să citească un articol de blog cap-coadă, să-l înțeleagă și să ia ceva util din acest articol – este ceea ce vrei să obții aici.
Concentrează-te mai mult pe experiența utilizatorului, decât pe standardele SEO
Dacă vezi un website foarte plictisitor, cu texte exagerat de lungi și cuvinte-cheie repetate de nenumărate ori, fără prea mult funcțional – cu siguranță îți spui că acest website a fost creat doar pentru motoarele de căutare. De obicei, utilizatorul nu găsește prea multe lucruri de făcut pe acest website, nici conținutul, nici textele nu-l agață.
Însă în 2017, aceste site-uri nu mai pot fi considerate SEO-friendy. În 2017 SEO friendly se echivalează strict cu user-friendly. Așadar, ar fi mai bine să construiești site-uri pentru utilizatori, ținând cont de nevoile și dorințele lor.
De ce ai face asta? Motive sunt multiple. Unele dintre cele mai importante motive este că Google dă o importanță aparte angajamentului utilizatorului. Dacă utilizatorul ajunge pe website-ul tău și navighează o perioadă mai îndelungată pe el, acesta este un puternic semnal de calitate.
Și bounce rate-ul contează (procentajul din sesiunile cu o singură pagină), cu cât acesta este mai mic, cu atât ai mai multe șanse ca Google să pună valoare pe conținutul tău și să-l considere relevant în nișa sa.