Cele mai mari probleme ale smartphone-urilor

Share Button

Stie toata lumea faptul ca telefoanele mobile vechi, cu butoane, care erau pe piata acum mai bine de un deceniu, au fost inlocuite cu telefoanele mobile inteligente, care sunt foarte indragite de catre utilizatori.

Si nici nu trebuie sa ne mire faptul ca telefoanele mobile inteligente pe care le gasim in zilele noastre pe piata sunt extrem de indragite, in conditiile in care acestea pot sa fie folosite in mai multe scopuri, decat puteau fi folosite telefoanele vechi.

In prezent, iti poti cumpara un telefon, indiferent de marca si model, pe care sa il folosesti atat pentru a purta o convorbire telefonica, dar si pentru a trimite un mesaj scris, iar pe langa aceste intrebuintari, se mai poate folosi smartphone-ul si pentru a naviga pe internet sau pentru a sta conectat la retelele de socializare.

Asadar, dupa cum bine se poate vedea, un smartphone din zilele noastre poate sa fie folosit in mai multe scopuri, insa trebuie mentionat faptul ca desi sunt mult mai performante si mult mai aspectuoase si indragite de catre utilizatori, aceste telefoane sunt si foarte sensibile.

In primul rand, datorita faptului ca nu mai au butoane, ci ecranul este unul tactil, sunt foarte mari sansele ca daca iti scapi telefonul pe jos, iar acesta nu are aplicat un geam de protectie din sticla pentru protejarea display-ului, acesta din urma sa se sparga.

In acest caz va trebui sa cauti un service specializat unde sa iti duci la reparat dispozitivul. Daca de exemplu ai un dispozitiv Nokia, va fi indicat sa alegi un service specializat in reparatii Nokia. In cazul in care ai un model Samsung, atunci vei alege un service Samsung, sau un service Apple, in functie de producatorul telefonului.

O alta problema care apare la toate telefoanele mobile inteligente din zilele noastre este aceea ca bateria dispozitivelor nu rezista incarcata foarte mult timp, iar aici trebuie mentionat faptul ca toate dispozitivele au aceasta problema.

Se pare ca exista si multi factori care contribuie la descarcarea rapida a bateriei, printre care aplicatiile deschise, luminozitatea ecranului, serviciile de localizare, functiile bluetooth sau wifi ale telefonului, dar si alti factori.

Daca in trecut aveai un telefon pe care il puteai folosi foarte mult timp fara ca acesta sa se blocheze, se pare ca in prezent, o multime de dispozitive, atat ale brandurilor de top, cat si ale firmelor mai putin cunoscute, se blocheaza foarte des atunci cand sunt folosite.

Se pare ca aceasta problema se datoreaza in primul rand faptului ca utilizatorul are deschise mai multe aplicatii in acelasi timp. Cel mai bine ar fi ca toate aplicatiile pe care nu le foloseste utilizatorul, sa le inchida, iar astfel sunt sanse mari ca dispozitivul sa functioneze din nou la capacitate maxima.

O alta situatie destul de neplacuta pentru utilizatorii de smartphone este aceea in care dispozitivul se supraincalzeste, insa aceasta situatie apare atunci cand dispozitivul este suprasolicitat, sau atunci cand se transmit fisiere prin bluetooth, care ocupa foarte mult spatiu.

In ciuda acestor aspecte negative, smartphone-urile sunt o necesitate pentru oameni, in zilele noastre.

Be Sociable, Share!