Cum s-a schimbat SEO dupa introducerea Hummingbird?

Share Button

Cand vine despre optimizare SEO este foarte adevarat ca nimic nu este stabil, dovada in acest sens fiind numeroasele modificari din anul 2012 si 2013, carora specialistii in domeniu au trebuit sa le tina piept. Odata cu introducerea Hummingbird se poate spune ca SEO s-a schimbat considerabil, motiv penru care, daca pana in anul 2013, era prioritara cantitatea, incepand cu acest an calitatea primeaza.

Astfel, continutul este esential si se recomanda sa va orientati catre un continut de calitate, care sa ofere informatii bogate utilizatorii si care sa ii transforme in vizitatori fideli. Alaturi de crearea unui continut de calitate, bogat in informatii, este esential ca acesta sa fie actualizat frecvent, iar cautarea contextuala, care apreciaza sinonimele si intelesurile generate de expresiile de cautare ii va determina pe specialistii SEO sa nu se orienteze doar catre cuvintele de cautare.

Utilizatorii se bucura in anul 2014 de Knowledge Graph, aceasta fiind o baza de date adaugata de Goole in 2012 in special in SUA, pentru a fi apoi utilizata la nivel mondial. Cu ajutorul acesteia, utilizatorii vor putea beneficia de link-uri catre alte site-uri importante, care ii va ajuta sa obtina mai multe informatii despre tema solicitata. Astfel, se va reduce considerabil timpul cautarii.

Cei care doresc o buna optimizare a site-ului, se pot orienta catre un continut unic de calitate, iar pentru o optimizare eficienta dupa aparitia Hummingbird, specialistii SEO s-au orientat catre construirea unor link-uri naturale catre site-uri. De asemenea, extrem de importanta este optimizarea site-ului pentru afisarea pe dispozitive mobile. Asadar, schimbarea pe care o aduce algoritmul Hummingbird consta in faptul ca Google incearca sa inteleaga si sensurile din spatele cuvintelor si nu trateaza cuvintele cheie individual.

Daca site-ul tau a acordat o importanta deosebita utilizatorilor, atunci indexarea acestuia in Google nu a fost afectata dupa aparitia noului algoritm. Astfel, Hummingbird nu a penalizat site-urile sau optimizarea acestora, ci a modificat modul de interpretare a cautarilor de catre Google. Daca pana acum ai acordat o importanta deosebita continutului, ai observat ca un site care dispune de continut informativ, optimizat pe brandul tau, se poate bucura de succes.
Dupa cum s-a putut observa, se recomanda mentionarea site-ului alaturi de cel al concurentei, in resurse web ale domeniului in care iti desfasori activitatea.

Astfel, daca numele firmei tale se afla in diferite liste si resurse web, atunci va fi apreciat ca fiind relevant. In cazul in care ai folosit cuvinte cheie, ai observat ca acestea trebuie sa fie optimizate pe cuvinte cheie care sa apartina ariei semantice a domeniului site-ului. In plus, daca adaugi regulat pagini noi, iar acestea vor fi accesate de catre utilizatori, vei demonstra ca site-ul tau poate raspunde cerintelor clientilor.

Misiunea specialistilor SEO nu este una usoara, insa nici nu este imposibil de realizat. Ca atare, aparitia noului algoritm Hummingbird a creat mare valva in randul celor care se ocupa cu SEO, insa nu a creat problemele la care unii se asteptau. Totodata, cei care au reusit sa se adapteze noilor tendinte SEO, au putut beneficia de posibilitatile pe care le ofera, pentru o buna indexare a site-urilor in Google.

Be Sociable, Share!