Cum clasifica motorul de cautare site-urile?

Share Button

Algoritmii complicati ai motoarelor de cautare pot parea impenetrabili. Intr-adevar, motoarele in sine nu ofera o imagine suficienta asupra modului in care pot fi obtinute rezultate mai bune sau mai putin bune pentru a obtine mai mult trafic. Ceea ce ne furnizeaza despre optimizare si cele mai bune practici este descris mai jos:

Cum obtin succesul

Faceti pagini in primul rand pentru utilizatori, nu pentru motoarele de cautare. Nu va inselati utilizatorii sau nu prezentati continut diferit de motoarele de cautare decat afisati utilizatorilor, o practica denumita “cloaking”.

Creati un site cu o ierarhie clara si legaturi text. Fiecare pagina ar trebui sa fie accesibila din cel putin un link text static.

Creati un site util, bogat in informatii si scrieti pagini care descriu in mod clar si precis continutul dvs. Asigurati-va ca elementele <title> si atributele ALT sunt descriptive si exacte.

Utilizati cuvintele cheie pentru a crea URL-uri descriptive si umane. Furnizati o versiune a unei adrese URL pentru a ajunge la un document utilizand 301 redirectionari sau atributul rel = “canonical” pentru a aborda continutul duplicat.

Inginerii Bing de la Microsoft recomanda urmatoarele pentru a obtine o clasare mai buna in motorul de cautare:

Asigurati-va ca exista o structura URL curata, bogata in cuvinte cheie.

Asigurati-va ca continutul nu este ingropat in interiorul continutului media imbogatit (Adobe Flash Player, JavaScript, Ajax) si verificati daca materialele rich media nu ascund legaturile din crawlere.

Creati continut bogat in cuvinte cheie si potriviti cuvintele cheie cu ceea ce cauta utilizatorii. Realizati in mod regulat continut proaspat.

Nu puneti textul pe care doriti sa il indexati in interiorul imaginilor. De exemplu, daca doriti ca numele sau adresa companiei dvs. sa fie indexate, asigurati-va ca nu este afisat in interiorul unui logo al companiei.

Cumparati un set de utilitare care sa va ajute cum este si cont Majestic seo cumparat in grup.

In plus fata de acest sfat acordat gratuit, in cei peste 15 ani care au existat in cautarea pe web, comerciantii au gasit metode pentru a extrage informatii despre modul in care paginile rankeaza pe motoarele de cautare. SEO si marketerii utilizeaza aceste date pentru a ajuta site-urile lor si clientii lor sa obtina o mai buna pozitionare.

In mod surprinzator, motoarele sustin multe din aceste eforturi, desi vizibilitatea publica este frecvent scazuta. Conferinte privind marketingul de cautare, cum ar fi Search Marketing Expo, Pubcon, Search Engine Strategies, Distilled si MozCon, atragand ingineri si reprezentanti ai tuturor motoarelor importante. Reprezentantii de cautare asista si pe webmasteri prin participarea ocazionala online la bloguri, forumuri si grupuri.

Nu este posibil sa existe un instrument mai bun pentru webmasterii care  cauta informatii despre activitatile motoarelor decat libertatea de a folosi motoarele de cautare pentru a efectua experimente, a testa ipoteze si a forma opinii. Prin acest proces iterativ – uneori dureros, s-a obtinut o cantitate considerabila de cunostinte despre functiile motoarelor. Unele dintre experimentele pe care le-am incercat merg sunt cele realizate asupra continutului de calitate care a dat raspunsuri foarte bune.

Be Sociable, Share!