Sfaturi pentru folosirea teleofonului mobil

Share Button

Cu siguranta nu este nimic mai ciudat decat stingerea telefonului mobil atunci cand va aflati la jumatatea unei conversatii importante. Aproape toti utilizatorii de telefoane mobile au avut aceasta experienta. Indicatorul mic de baterie pare sa se incarce complet, dar apoi scade brusc afisajul fara nici o avertizare prealabila.

Noi constatam ca unele baterii de telefon mobil dureaza mult mai mult decat altele. Singurul motiv posibil pentru aceasta trebuie sa fie modul in care va ingrijiti si intretineti bateria. Trebuie sa invatam de la cei ale caror baterii traiesc mai multa tehnica secreta. Aveti nevoie si de cele mai bune piese telefoane.

Este foarte probabil ca toate bateriile sa fie la fel de diferite ca telefoanele cu care vin. Dar nu ar trebui sa fie foarte diferit cand vine vorba de puterea pe care o furnizeaza. Este raportat ca o speranta medie de viata o baterie bine intretinuta pentru telefonul mobil poate fi cuprinsa intre 350-400 de cicluri complete de incarcare. Cu alte cuvinte, daca considerati ca este necesar sa reincarcati telefonul mobil zilnic, atunci ar trebui sa asteptati sa obtineti ceva de la 12 la 14 luni de utilizare efectiva. Dupa acest timp, trebuie sa va asteptati in mod rezonabil ca bateria sa se deterioreze si sa-si piarda puterea mai repede in timp.

Depinde mult de cat de frecvent folositi telefonul mobil. Daca folositi mai putin telefonul mobil si, prin urmare, trebuie doar sa il reincarcati la fiecare 2 sau 3 zile, atunci ati putea vedea viata sau bateria dvs. in ultimii doi ani. Modul asigurat pentru a obtine maximum de bateria telefonului mobil este sa respectati cu strictete instructiunile de incarcare ale producatorilor.

Daca ignorati instructiunile, puteti avea doar o speranta de viata mai scurta a bateriei. In plus, bateria va pierde si incarcarea mult mai rapida. Asadar, nu uitati sa respectati cu strictete instructiunile initiale de incarcare asa cum sunt ele continute in manualul de utilizare. De obicei, producatorii va recomanda sa permiteti bateriei sa isi piarda complet incarcatura inainte de prima reincarcare.

Modificarile puternice ale temperaturii pot reduce, de asemenea, durata de viata a bateriei telefonului mobil. Putin realizandu-se acest fapt, majoritatea oamenilor parasesc telefonul in masina in conditii meteorologice extreme – atit calde, cit si vreme rece. O alta greseala pe care majoritatea utilizatorilor de telefoane mobile o fac este sa-si lase telefonul conectat la incarcatorul masinii in fiecare moment.

Ceea ce acesti oameni trebuie sa stie este ca de fiecare data cand motorul este repornit, telefonul porneste fara necesitate un ciclu de incarcare, pierzand astfel un ciclu de incarcare. Retineti ca bateriile pentru telefoane mobile au doar un numar fix de cicluri de incarcare inainte ca acestea sa inceapa sa dispara. Dar trebuie de asemenea sa spunem ca bateria dvs. se poate deteriora daca nu o incarcati destul de des.

Daca sunteti un utilizator ocazional, il puteti lasa se descarce mai des. Daca intentionati sa nu utilizati telefonul sau mergeti intr-o zona in care nu exista semnal, atunci cel mai bine este sa opriti telefonul.

Be Sociable, Share!