Emoji-urile – toata lumea le cunoaste si toata lumea le foloseste. In zilele noastre este greu sa ne imaginam ca scriem mesaje fara micile fete si simboluri de pe Internet. Cu emojiuri va puteti exprima emotiile si va puteti intari afirmatiile, astfel incat cealalta persoana sa stie intotdeauna exact ce doriti sa spuneti.
Emoji-urile sunt utilizate in toate chaturile si retelele sociale posibile, cum ar fi WhatsApp sau Facebook.
Uneori, emojiurile sunt afisate diferit in functie de platforma sau de dispozitivul mobil – dar diferentele sunt de obicei doar minore, iar semnificatia ramane complet aceeasi. Aceste emojiuri sunt folosite inclusiv de cei care utilizeaza un telefon Samsung indiferent de cat de vechi este, atat timp cat este smart.
Cu mai mult de 3.000 de emoji-uri diferite, este greu de urmarit si de a cunoaste fiecare semnificatie. In plus, emoji-urile sunt utilizate cu semnificatii diferite, in functie de interpretare. Tocmai de aceea am enumerat cele mai frecvente emoji-uri si semnificatiile acestora pe aceasta pagina.
De obicei, termenii emoji, emoticon si zambet sunt folositi in mod interschimbabil – facand intotdeauna referire la chipurile si simbolurile galbene amuzante care stau la baza comunicarii noastre scrise. Strict vorbind, toate sunt lucruri diferite.
- Termenul emoticon este alcatuit din „emotie” si „pictograma” si descrie siruri scurte de litere, cifre si simboluri care ar trebui sa reprezinte expresii faciale. „:-D”, „: -O” si „<3” sunt astfel de emoticoane. Intre timp, multe chaturi transforma automat emoticoanele in zambete sau emoji.
- Smiley vine de la cuvantul englezesc „zambet“ si este reprezentarea grafica pentru expresii faciale. Artistul Harvey Ball a pictat primul smiley din anii 1960 cu doua puncte si linia curbata pentru gura razand. Zambetul galben a castigat repede popularitate – exista acum multe variante diferite pentru a exprima sentimentele.
- Emoji sunt imagini si pictograme care se bazeaza pe zambete, dar care pot reprezenta expresiile si gesturile faciale mult mai precis. Obiecte, mancare, activitati si multe altele pot fi, de asemenea, afisate ca emoji. Pasul de la fata la imagine a fost facut pentru prima data in Japonia – de aici provine termenul, care este alcatuit dintr-un „e” pentru imagine si „moji” pentru personaje. Varietatea mare de emojiurilor va permite sa aveti o comunicare digitala mai expresiva si, mai presus de toate, mai versatila.
Dintre toate emoji-urile, fetele clasice de galbene sunt probabil cele mai folosite si dragi. In aceasta categorie veti gasi un emoji potrivit pentru fiecare emotie si va puteti sublinia perfect afirmatiile in chat.
La urma urmei, a vorbi cu prietenii tai nu inseamna ca trebuie sa scrii totul. In plus, poti utiliza emoji-uri pentru a furniza informatii despre modul in care te simti despre ceea ce este scris – practic ca un substitut pentru propriile expresii faciale si gesturi.
Cele mai comune emoticoane sunt:
- Fata zambitoare;
- Fata incruntata;
- Cel care scoate limba;
- Fata cu ochelari;
- Fata trista.
In mod straniu la fel de populare sunt si emoticoanele care au mustati desi nu exista o explicatie anume pentru motivele care stau la baza utilizarii lor.