Care linkuri iti dauneaza la campania de optimizare seo?

Care linkuri iti dauneaza la campania de optimizare seo?

0 Shares
0
0
0

In primul rand trebuie specificat din start ca aducerea de linkuri spre siteul tau este una dintre cele mai bune metode de a ajunge pe primele pozitii ale motorului de cautare, sau daca ele sunt de o calitate proasta cel mai rau lucru.

Si in optimizarea seo ca si in orice alta fata a realitatii exista doua alternative, una buna : creare de linkuri de calitate , si una foarte rea : creare de linkuri cu o calitate foarte slaba. Foarte multi specialisti in ale optimizarii seo spun ca trebuie sa fii foarte atent la ce fel de linkuri folosesti in campania ta de optimizare.

Ce aspecte transforma campania de linkbuilding in ceva rau?

Linkbuildingul in sine nu este un lucru rau, sau ma rog este un “rau foarte necesar”. Pentru a putea intelege cum sa faci diferenta dintre linkurile proaste, care dauneaza campaniei de optimizare seo si cele bune, pozitive, fara de care nu poti ajunge numarul 1 orice altceva ai face, citeste cu mare atentie explicatiile din acest articol.

Pentru a intelege cum priveste Google anumite linkuri si le clasifica in linkuri proaste sau bune trebuie mai intai sa ne focalizam pe principalele obiective pe care Google le are. Prin definitie Google exista cu un singur scop: acela de a da userilor exact ceea ce cauta! Atentie mare nu ceea ce vrem noi sa le dam ci exact ceea ce cauta ei!

Daca oamenii gasesc ceea ce cauta atunci ei sunt fericiti si se intorc, si spun prietenilor despre asta si asa se explica veniturile de 45 miliarde de $ din publicitate pe care Google le raporteaza anual! Pana la urma ca orice alt business si la Google este vorba despre bani! Sa nu uitati asta niciodata!

Userii motorului de cautare, in mod natural link-uiesc anumite pagini care le plac trimitand in acest fel un semnal ca acele lucruri sunt mai bune, mai obiective si mai relevante decat celelalte, iar Google vede aceste semnale. In trecut Google nu analiza calitatea acestor linkuri ci doar cantitatea lor, si decidea pozitiile dupa numarul de linkuri. Si de aici epoca “black Hat” cand toti puneam mii si milioane de linkuri pe unde puteam : directoare web, wiki sites, forumuri, comentarii pe bloguri, etc .

Va mai aduceti aminte de ofertele ” Punem 100.000 linkuri pentru 5$”? Ele in mod paradoxal mai sunt active si acum,  si ma intreb sincer cine le mai foloseste? Daca construiesti linkuri in ziua de azi de acest fel Google te va penaliza cu siguranta, vei fi numit spammer si dezvoltator de “Link schemes”. Incepand cu anul 2011 Google a lansat tot felul de updateuri de algoritm care incearca de atunci incoace determinarea “calitatii” linkurilor care vin spre o pagina web. Asadar avem de a face cu o schimbare radicala a viziunii Google despre analizarea linkurilor .

In anul 2012 se lanseaza prima versiune a Penguin update, care in mod direct analizeaza calitatea proasta a anumitor linkuri. Unii dintre cei ce au abuzat de cele descrise mai sus au pierdut toate pozitiile fruntase din motoarele de cautare, ramanand peste noapte fara trafic pe site. Din pacate de atunci incolo multi clienti, nevinovati, au angajat firme specializate in optimizare seo care lucreaza dupa aceleasi tehnici si care le-au ruinat siteurile. In continuare mai sunt multe firme care lucreaza la fel!

Cum ne alegem linkurile de calitate?

Unul din criteriile cele mai importante cand cauti linkuri de calitate este relevanta continutului paginii de unde provine acest link. Sa luam de exemplu cazul unui dentist din Brasov care primeste un link de la un site indian de vanzare de tigari electronice. Prin definitie acest link nu este relevant, deci este nociv siteului dentistului respectiv!

Ideal ar fi sa obtii linkuri de la alti dentisti din Brasov, dar acest fapt nu este posibil in mare parte! Si atunci cum poti crea linkuri relevante pentru siteul tau?

Raspunsul la aceasta intrebare este cheia succesului tau in campania de optimizare seo! Este relativ simplu: ai nevoie de linkuri in cadrul unor articole de pe siteuri de calitate care vorbesc despre activitatea ta! Exemplu bloguri generaliste care scriu despre toate si despre orice ! Poti avea un link in cadrul unui articol care vorbeste despre : “Cum gasiti cel mai bun dentist in Brasov?”sau “Cum ne alegem dentistul?” . Daca linkul tau va aparea in acest articol Google il va considera relevant, si potrivit pentru ca despre asta este vorba, despre dentisti!

Cu cat blogurile pe care se publica aceste articole au autoritatea mai mare cu atat mai bine pentru siteul tau! Noi asta facem de vreo 3 ani si o facem cu succese pe linie!

Sper ca acest articol sa va fi lamurit odata pentru totdeauna in privinta diferentei dintre linkurile bune si cele proaste in cadrul unei campanii de optimizare seo offpage.

 

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like