Cele mai vizitate siteuri din lume

Cele mai vizitate siteuri din lume

0 Shares
0
0
0

Internetul este in prima dezvoltare iar site-urile gigant detin monopolul in ceea ce priveste numarul de accesari zilnice. Indiferent ca vorbim de retele de socializare, motoare de cautare, enciclopedii sau mari magazine online, ele au parte de o buna promovare si optimizare si un numar urias de vizitatori.

Pe primul loc in reteaua globala se afla reteaua de socializare Facebook cu un numar lunar de 800 de milioane de vizitatori unici. Infiintata in anul 2004 de catre Mark Zuckerberg, Facebook a devenit un mod de comunicare destul de folosit atat intre prieteni cat si prilejul de a cunoaste persoane noi.

Conform datelor furnizate de specialistii, Facebook isi primeste majoritatea vizitatorilor de la Google, Microsoft si Yahoo. Popularitatea acestei retele de socializare a crescut datorita faptului ca utilizatorii isi pot posta fotografiile, pot interactiona, distribui muzica sau se pot destinde cu numeroasele jocuri online.

In Romania, in luna ianuarie a acestui an Facebook numara 5.593.480 de utilizatori, numarul acestora fiind in crestere.

Urmatorul site ca numar de vizitatori este motorul de cautare Google. Lansat in anul 1998, el ofera informatii pentru 782 de milioane de vizitatori. Google poseda o baza de date de peste opt miliarde de site-uri web si poseda si motoare de cautare pentru imagini, carti, directoare web si grupuri de stiri.

Imediat la o mica diferenta se situeaza site-ul Youtube cu 721 de milioane de vizitatori lunar. Creat in anul 2005, Youtube este un site web unde utilizatorii pot viziona si posta videoclipuri. In anul 2006 siteul a fost preluat de catre Google si imbunatatit, el cunoscand o dezvoltare imensa si un numar de vizitatori record.

Toate site-urile detinute si dezvoltate de Google au impreuna un trafic de peste 1,7 miliarde de vizitatori unici.

Yahoo este urmatorul site ce se situeaza pe locul 4 al celor mai vizitate siteuri din lume cu un numar de 469 de milioane de vizitatori. Yahoo a fost infiintat in anul 1994 si este cunoscut atat ca corporatie de internet cat si ca portal si motor de cautare. Yahoo ofera servicii online bazate pe un cont unic, serviciu de email cu un spatiu de stocare nelimitat. Afiliat contului de e-mail, Yahoo ofera si un program de conversatie cunoscut sub numele de Messenger dar si programe de stiri sau calatorii.

Pe locul cinci al topului se situeaza Wikipedia, un site enciclopedie ce ofera vizitatorilor sai informatii complexe dintr-o gama larga de domenii. Accesul la informatiile oferite de Wikipedia este gratuit si oricine poate contribui la imbunatatirea articolelor. Traficul pe Wikipedia a fost de 469 de milioane de vizitatori lunar.

Urmatoarele siteuri la fel de importante ca numar de accesari sunt Live.com cu 389 de milioane de vizitatori lunar si Microsoft.com.cu 271 de milioane de vizitatori.

Un loc important in topuri il ocupa si siteurile din China care cumulate aduna un trafic de 1,1 miliarde de vizitatori lunar. Cele patru siteuri care ajung la acest numar record sunt QQ, Baidu, Taobao, Sina, sohu.com.

Baidu.com este cel mai mare motor de cautare din China, QQ este serviciu de mesagerie instant, Taobao un puternic magazin online iar Sina Weibo este cea mai mare retea de socializare.

In cazul in care detineti un site si doriti sa ajungeti la un numar mai mare de vizitatori va recomand serviciile noastre de optimizare seo si promovare directa pe Facebook. Echipa de specialisti intalnita aici va fi alaturi de dumneavoastra si impreuna cu ei veti gasi cele mai bune metode pentru promovarea siteului dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like