Care este diferenta dintre creditul bancar si leasing-ul auto?

Share Button

In zilele noastre este aproape imposibil sa iti permiti sa cumperi o masina noua sau second- hand atunci cand iti doresti acest lucru, de aceea, unele dintre variantele care fac posibil acest lucru sunt fie un leasing auto, fie un credit pentru nevoi personale.  Insa, pentru a apela la una dintre cele doua optiuni, este necesar sa ai un venit lunar stabil, cu ajutorul caruia sa poti achita ratele lunare.

Indiferent pentru care dintre cele doua variante vei opta, fiecare vine la pachet cu anumite avantaje si dezavantaje, de aceea este bine sa le pui pe hartie si sa stabilesti exact  care este varianta care ti se potriveste.

Ce presupune un leasing auto?

In cazul in care te tenteaza un leasing auto, trebuie sa stii ca este nevoie de avans, mai exact aproximativ 20% din valoarea totala a automobilului. De asemenea, compania de leasing auto functioneaza pe principiul inchirierii, caci nu vei ajunge proprietar al masinii decat in momentul in care se termina perioada stabilita pentru plata ratelor.

In cazul leasing-ului auto, este obligatorie incheierea unei polite Casco si este necesar acordul firmei de leasing in cazul in care se doreste parasirea granitelor tarii.

De asemenea, in cazul unui contract de leasing, nu se pot achita ratele mai devereme de un an, caci acest lucru este interzis din punct de vedere legal.

Ce presupune un credit de nevoi personale?

Ceea ce poate fi considerat un avantaj in cazul unui credit de nevoi personale, este faptul ca pentru acesta nu sunt necesare avansuri sau garantii, iar pentru a afla daca te incadrezi si corespunzi cerintelor cerute, nu este nevoie decat de cateva zile.

In cazul in care cererea pentru creditul respectiv este aprobata, atunci vei primi banii in mana si vei putea cumpara masina pe loc. Pentru cazurile cand masina este achitata cu bani cash, nu este obligatoriu sa inchei o polita de asigurare Casco, asa cum se intampla in cazul in care optezi pentru un leasing auto.

Desi exista foarte multe avantaje in cazul unui credit de nevoi personale, cel mai mare dezavantaj este faptul ca dobanzile, deci automat si ratele, sunt mult mai mari decat in cazul leasing-ului auto.

Ce documente sunt necesare in cazul unui leasing auto?

Pentru a putea apela la ajutorul unei companii de leasing, pentru inceput trebuie completata o cerere de finantare, iar aceasta poate fi descarcata de pe site-ul firmei.

Ce documente sunt necesare in cazul unui leasing auto

Adeverinta de salariu este necesara pentru a dovedi veniturile obtinute de catre solicitant, astfel incat sa existe o garantie a faptului ca se pot achita ratele contractului de leasing. Anumite companii accepta in afara adeverintei de venit si alt fel de documente care atesta alte venituri suplimentare.

In anumite cazuri, atunci cand compania de leasing cere solicitantului sa aduca un girant, acesta trebuie, de asemenea, sa prezinte aceleasi acte ca si solicitantul creditului. Daca solicitantul este casatorit, este nevoie si de certificatul de casatorie, astfel incat sa se calculeze creditul  in functie de venitul ambilor membrii ai familiei.

Pentru aprobarea dosarului, este necesara inclusiv o factura proforma pe care sa fie trecuta marca si modelul masinii pe care solicitantul o doreste, dar si detalii tehnice si pretul acesteia.

Be Sociable, Share!