Informatii utile despre cabluri

Share Button

La fabricarea de cabluri trebuie sa fie amintit faptul ca nu numai ca este important sa se utilizeze un cablu bun,  dar si ca intreaga piata este dominata de producatori, cum ar fi Neutrik REAN si alti producatori care aduc pe piata produse de calitate.

Unul dintre aspectele fundamentale care ne permit sa ne bucuram si sa folosim fara intrerupere dispozitivele noastre portabile Android este fara indoiala autonomia bateriei si in legatura cu aceasta exista mai multi factori care afecteaza in mod direct experienta noastra ca utilizator. Unul din aceste elemente se defineste perfect sub numele de cablu de date.

Stim ca exista smartphone-uri si tablete de valoare mai mare care includ tipuri de baterii care au o autonomie mai mare decat cele ale altor echipamente, desigur stim de asemenea ca, in functie de aplicatiile pe care le executam pe dispozitiv, utilizarea energiei va fi mai mare sau mai mica .

Cu toate acestea, acesta este unul dintre factorii care afecteaza in mod direct experienta utilizatorului pe care o vom obtine impreuna cu echipamentul, deoarece este importanta aici nu numai durabilitatea autonomiei, ci si timpul de incarcare pe care dispozitivul trebuie sa il consume pentru a stoca energia pe care bateria o foloseste cand trebuie sa fie plina.

In acest aspect, este important sa retineti ca va depinde si de tipul incarcatorului pe care il are dispozitivul nostru Android, de timpul necesar pentru incarcare, deoarece nu toate functioneaza in acelasi mod si stim de asemenea ca conexiunea directa la curent de energie electrica cu transformatorul, ne va oferi un timp de incarcare mai scurt decat daca conectam smartphone-ul sau tableta la PC prin portul USB.

Dar in plus, trebuie sa tinem cont de faptul ca incarcatorul nostru ar putea fi intrerupt fara sa se observe, ceea ce ar afecta in mod direct momentul incarcarii acumulatorului, in special in ceea ce priveste incarcarea prin de mini USB.

Exact aici avem cateva optiuni disponibile pentru a evalua cu certitudine daca cablul nostru mini USB se incarca corect, solutii pentru masurarea curentului pe care incarcatorul il livreaza telefonului smartphone sau tabletei Android.

Unul dintre primele lucruri pe care le putem face pentru a confirma faptul ca cablul de incarcare mini USB al dispozitivului nostru Android furnizeaza curentul adecvat este utilizarea unei aplicatii numita Ampere, pe care o puteti descarca gratuit de pe internet.

In general, este un instrument care ne permite sa masuram curentul de incarcare livrat de cablul USB al incarcatorului smartphone-ului sau tabletei noastre Android, precum si timpul de descarcare a acumulatorului de la acesta.

Este important sa mentionam ca adevarul este ca Ampere nu ne ofera informatii exacte si exacte privind mA, dar ne permite sa evaluam aproximativ daca ansamblul incarcator, cablul USB si dispozitivul functioneaza corect in ceea ce priveste la incarcarea bateriei.

Pentru a utiliza Ampere, dupa ce am descarcat aplicatia, trebuie sa o executam si sa asteptam 10 secunde, astfel incat sa poata prelua masurarea, care va fi raportata pe ecranul dispozitivului.

Urmatorul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa efectuam un test pe incarcatorul dispozitivului Android, pentru care trebuie sa conectam incarcatorul la orice sursa de alimentare adecvata, adica direct in priza sau prin USB cu computerul.

Be Sociable, Share!