Am decis sa scriu astazi un articol cu doar 6 trucuri simple pentru optimizarea unui site pentru anul 2015. Incetul cu incetul incercam sa cuprindem toate aspectele acestui domeniu atat de vast al optimizarii seo.
La inceputurile optimizarii seo , partea de on page era sinonima cu cuvinte cheie puse la greu in pagina, texte ascunse, etc… Adica “spam seo” cum este definit astazi. Dar ca orice alt domeniu de activitate si optimizarea seo a evoluat, cu alte cuvinte a renascut ca si pasarea Phoenix din propria cenusa! Scopurile optimizarii seo onpage astazi sunt :
1. Creare de pagini specifice in jurul cuvintelor cheie vizate, astfel incat Google sa inteleaga exact despre ce este vorba in continutul paginii respective.
2. Crearea unui design modern, mobile friendly, axat pe utilizator.
3. Postare de continut de calitate care ii face pe useri sa il distribuie pe retelele de socializare.
Care sunt cele 6 trucuri de care vorbeam in titlu sunt urmatoarele :
1. Creaza cate o pagina specifica pentru fiecare cuvant cheie vizat: Daca exista o greseala mare in optimizarea seo este aceea a incercarii de optimizare a 10 cuvinte pentru aceeasi pagina de pe site! Vad in fiecare zi zeci de siteuri ale unor afaceri mici care au meta descrierea primai pagini de forma :
Anvelope ieftine | Anvelope de calitate | Cauciucuri pentru masini | Anvelope camioane | Cauciucuri auto
Iar daca ne uitam la meta keywords( pe care Google nici nu le mai ia in considerare), gasim la fel :
“anvelope, anvelope vara, anvelope auto, anvelope camioane, cauciucuri, cauciucuri auto, etc…”
Sper ca ati prins ideea ! Ganditi-va pentru o secunda : Cum ar putea o pagina-in special prima pagina a sitelui-fi relevanta pentru toate acele cuvinte? Evident nu poate! Si deoarece Google nu isi face o ideea despre ce anume este vorba in pagina respectiva, nu rankeaza siteul pe nimic.
2. Include cuvantul cheie in meta title-ul paginii(doar o data): Meta Title al paginii tale este definitia pe scurt a ceea ce propui in acea pagina! Este de departe cel mai important semnal pe care il poti trimite lui Google despre subiectul paginii tale.
Ideal ar fi sa inserezi in mod natural cuvantul cheie intr-un titlu interesant pentru cititorii din nisa respectiva. De exemplu sa zicem ca avem cuvantul cheie “anvelope camioane”. O varianta de titlu ar fi : ” Unde gasiti anvelope camioane ieftine? “!!!
3. Mentioneaza cuvantul cheie la inceputul continutului paginii : Pentru a ii intari ideea lui Google ca vorbesti in continut despre ceea ce apare in Meta title, trebuie sa “potrivesti” cuvantul cheie in mod natural in continutul paginii respective. Dar atentie sa nu deveniti “spammy”! Nu abuzati de folosirea lui si incercati sa il potriviti in mod natural in text.
Este important sa apara macar o data in primele paragrafe ale textului paginii respective!
4. Faceti ca siteul vostru sa se incarce cat mai repede posibil in browser! Unul din factorii importanti, recunoscuti de catre Google, pentru optimizare seo este viteza de incarcare a paginii. Asadar incercati sa faceti siteul vostru sa se incarce cat mai repede cu putinta!
Puteti evalua viteza de incarcare folosind doua instrumente :
1. Google PageSpeed Insights : acest site va ofera informatii importante cu privire la ce trebuie sa remediati la siteul vostru pentru a se misca mai repede, atat pe mobil cat si pe desktop.
2. WebPageTest : aceasta aplicatie incarca siteul tau cu un browser virtual. Si iti ofera sfaturi pe care le poti implementa imediat!
5. Creaza cateva linkuri de iesire din pagina spre pagini cu o relevanta mare pentru acel cuvant cheie! Google iubeste sa vada siteurile linkuind intre ele in mod natural si spre resurse serioase care ofera un plus de informatie utilizatorului.
6. Creaza linkuri interne spre paginile importante ale siteului tau Cu alte cuvinte pune paginile importante atasate meniului principal al siteului, sau o alta idee pune-le in josul paginilor sub deviza : recomandam si ….
Sper ca aceste sfaturi sa va ajute si sa le respectati cu strictete in viitoarele voastre incercari de a ajunge pe primele pagini ale lui Google!