4 strategii seo de urmat in 2015

Share Button

Pentru foarte multi optimizarea seo suna ca si o stiinta imposibil de inteles! 🙂 Dar dati-mi voie sa nu fiu de acord cu ei. In seo, la fel ca si in orice alt domeniu lucrurile sunt relativ simple daca stii de unde sa le “apuci” si, evident, sa ai tot timpul o viziune de ansamblu a fenomenului. Cu alte cuvinte nu te pierde in detalii!

La fel ca aproape in orice industrie ce tine de domeniul tehnologiei, si in optimizarea seo ceea ce era valabil anul trecut, acum este depasit ! Lumea evolueaza rapid si noi trebuie sa evoluam odata cu ea! In fiecare an trebuie sa te informezi si sa it reevaluezi strategiile de optimizare seo si sa le adaptezi noilor cerinte!

Voi vorbi in continuare despre cateva strategii, sau spuneti-le sfaturi pentru o optimizare seo de succes in anul 2015.

1. Optimizare seo pentru device-uri mobile

Intr-un studiu recent cei de la  GlobalWebIndex, au facut un sondaj pe 170 de mii de adulti din 32 de tari din lume. Rezultatele au aratat ca 80% dintre acestia au deja smartphone si mai ales ca timpul mediu petrecut pe acest device de fiecare dintre ei este de 1,8 ore pe zi! Deja in mod oficial Google anunta ca aproape 50% din traficul total de pe internet este facut de pe device-uri mobile.

Asadar optimizarea siteului pentru aceste device-uri ar trebui sa fie un “must” in 2015. Ganditi-va doar ca aceste cifre prezentate mai sus sunt in crestere! Cum puteti verifica daca siteul vostru este mobile friendly? Foarte simplu din contul Webmaster tools de la optiunea Fetch as Google. Se recomanda folosirea unui design de tip responsive care se va adapta perfect pentru toate device-urile mobile, fie ele telefoane sau tablete.

2. Focalizati-va pe o varietate mai mare de cuvinte cheie

Despre cuvintul diversitate in seo s-a tot vorbit! El tine prima pagina in continuare si in anul 2015. Asadar incercati sa nu mai focusati toate backlink-urile pe unul sau cateva cuvinte cheie, pentru ca mai repede sau mai tarziu veti suferi.

Deveniti mai creativi si folositi cuvinte cheie extinse, combinatii multiple de cuvinte cheie si brand, etc….Pentru mai multe detalii legate de acest aspect va rog cititi si Cum facem distributia pe ancore in seo?

3. Nu ignora siteurile de socializare!

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa ignori Facebook, Twitter, Google +, Pinterest si Linkedin. Prezenta pe aceste canale de comunicare este monitorizata intens de catre Google, care apreciaza siteurile care o activitate sociala intensa in detrimentul acelora care o au slabuta sau deloc.

Prezenta constanta si cresterea conturilor sociale sunt un semnal foarte important ca siteul tau are activitate si brandul tau este unul popular. Asadar tot ceea ce faceti sau publicati pe site distribuiti si pe conturile asociate brandului vostru din retelele de socializare!

4. Nu publica continut copiat pe siteul tau!

Continutl copiat si chiar cel de foarte proasta calitate vor fi penalizate in continuare de catre Google. Asadar evita pe cat posibil sa ai continut duplicat sau de proasta factura pe siteul tau!

Nu folosi continut duplicat sau de proasta calitate nici in campaniile de link building pe alte siteuri. Tot tie iti vei face rau!

Incearca sa ai bifate toate aceste puncte descrise mai sus si cu siguranta in anul 2015 optimizarea seo nu ti se va mai parea ceva de genul unei “operatii pe creier”! Sigur ca lucrurile sunt mai complicate dar cele enumerate mai sus sunt cele mai bune sfaturi pe care le poti primi ca si incepator si intermediar!

Vom veni in intampinarea ta si cu alte articole care sper sa iti raspunda multor intrebari legate de seo.

Be Sociable, Share!