Roi in seo: cum se calculeaza randamentul investitiei unei campanii de pozitionare web?
Pentru a calcula costul investitiei unei campanii SEO, va trebui sa scadeti costul investitiei din profitul pe care l-ati generat si apoi sa impartiti rezultatul la costul investitiei. In cele din urma, inmultiti cu o suta. Iata tot ce trebuie sa stii despre ROI in SEO.
(Profit net – Costul investitiei) / Costul investitiei x 100
Ceea ce poate fi complicat este calcularea profitului generat direct din pozitionarea organica, deoarece clientii nu vor veni intotdeauna din motoarele de cautare. Ei pot veni de la social media, sau alte cai .
Cum sa justifici investitia in SEO? 4 motive ca sa te puna pe ganduri..
1.- SEO genereaza rezultate de aproape 6 ori mai bune decat reclamele din motoarele de cautare.
2.- Content marketing arata de 3 ori mai multe perspective decat publicitatea in motoarele de cautare.
3.- Din fiecare 100 de vizitatori care intra pe un site web, doar 11 provin de pe cele mai renumite retele sociale (YouTube, Facebook si Twitter), in timp ce 66 vin din partea Google.
4.- A vinde, a fi pozitionat in motoarele de cautare este o optiune mai buna decat retelele sociale.
SEO ROI: De ce sa investesti in pozitionarea web?
Marcus Sheridan, in cartea sa They Ask You Answer, explica modul in care a obtinut un profit din investitii de 3 milioane de dolari datorita unui articol(content marketing)si Google(SEO).
In speranta de a creste vanzarile companiei sale, Sheridan a publicat un text numit, “Cat costa o piscina din fibra de sticla?”
Pana atunci, aceasta a fost prima bucata de continut care a oferit potentialilor clienti din industrie o idee clara despre cati bani a fost nevoie pentru a investi in constructia unui astfel tip de piscina.
In cele din urma, articolul nu a stabilit o suma exacta, dar a explicat care au fost ratele generale pentru acest tip de serviciu si a detaliat factorii care au afectat fiecare buget:
- Costul diferitelor modele.
- Pretul lucrarilor de amenajare a teritoriului.
- Valoarea accesoriilor.
Spre surprinderea sa, la cateva zile de la publicarea articolului, Sheridan a observat urmatoarele:
- a) Textul a aparut in partea de sus a primei pagini a Google atunci cand oamenii au cautat orice fraza legata de intrebarea “Cat costa o piscina din fibra de sticla?”.
- b) Datorita acestui articol, el a inceput sa genereze o multime de perspective pentru afacerea sa. Dar nu numai atat: conversatiile cu acesti potentiali clienti au fost mult mai productive decat inainte, deoarece acum erau deja educati in acest subiect si au ajuns la primul contact cu o idee clara despre ceea ce probabil urmau sa cheltuiasca.
S-ar putea sa te gandesti chiar acum:
“De unde stia Marcus Sheridan ca datorita acelui articol a generat 3 milioane de dolari?”
Acest tip de software nu numai ca va permite sa stiti ca v-au cunoscut noii vizitatori, dar va ajuta, de asemenea, sa stiti cate pagini au citit, ce actiuni au intreprins in cadrul site-ului dvs.