Din ce materiale sunt realizate bijuteriile?

0 Shares
0
0
0
Din ce materiale sunt realizate bijuteriile?

Bijuteriile sunt cele mai indragite accesorii dintre toate cele existente, iar dintre bijuterii, cele mai apreciate sunt fara doar si poate cele din aur, care pot fi achizitionate la cele mai atractive preturi de la casele de amanet aur.

De-asemenea, casele de amanet aur achizitioneaza bijuterii din aur si nu numai, de la clientii care au nevoie de bani si isi doresc sa vanda bijuteriile. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre aliajele metalice din care se pot confectiona bijuterii. Continuati sa cititi pana la final, pentru a descoperi o multime de informatii foarte utile.

Un aliaj este un amestec de doua sau mai multe metale. Amestecul poate forma o solutie solida sau poate fi un amestec simplu, in functie de dimensiunea cristalelor care se formeaza si cat de omogen este aliajul. Iata cateva aliaje distinctive:

  • Desi argintul sterlin este un aliaj format in principal din argint, multe aliaje cu cuvantul „argint” in numele lor au doar culoare argintie. Argintul german si argintul tibetan sunt exemple de aliaje care poarta numele, dar nu contin argint elementar.
  • Multi oameni cred ca otelul este un aliaj de fier si nichel, dar consta in principal din fier, carbon si alte cateva metale. Din otel pot fi confectionate diferite bijuterii.
  • Otelul inoxidabil este un aliaj de fier, niveluri scazute de carbon si crom. Cromul ofera rezistentei otelului la „pata” sau la rugina fierului. Un strat subtire de oxid de crom se formeaza pe suprafata otelului inoxidabil, protejandu-l de oxigen, ceea ce provoaca rugina. Cu toate acestea, otelul inoxidabil poate fi colorat daca il expuneti unui mediu coroziv, cum ar fi apa de mare. Mediul respectiv ataca si indeparteaza acoperirea de oxid de crom protector mai repede decat se poate repara, expunand fierul la atac.
  • Soldul este un aliaj folosit pentru a lega metalele intre ele. Cea mai mare lipit este un aliaj de plumb si staniu. Exista lipitori speciali pentru alte aplicatii. De exemplu, lipirea de argint este folosita la fabricarea bijuteriilor din argint sterlin. Argintul fin sau argintul pur nu este un aliaj si se va topi si se va alatura cu sine.
  • Alama este un aliaj format in principal din cupru si zinc. Pe de alta parte, bronzul este un aliaj de cupru cu un alt metal, de obicei staniu. Initial, alama si bronzul erau considerate a fi aliaje distincte, dar in uz modern, „alama” inseamna orice aliaj de cupru. S-ar putea sa auzi alama citata ca un tip de bronz sau invers.
  • Pewter este un aliaj de staniu format din 85 pana la 99 la suta staniu cu cupru, antimoniu, bismut, plumb si / sau argint. Desi plumbul este utilizat mult mai rar in stratul modern, chiar si „fara plumb” contine de obicei o cantitate mica de plumb. „Fara plumb” este definit ca continand nu mai mult de 0,05 la suta (500 ppm) plumb, ceea ce ramane apreciabil daca sticla este folosita pentru vase, bucate sau bijuterii pentru copii.

Fapte despre aliajele speciale

Aceste aliaje au proprietati interesante:

  • Electrum este un aliaj natural de aur si argint cu cantitati mici de cupru si alte metale. Considerat de grecii antici drept „aur alb”, a fost folosit pana in 3000 i.Hr. pentru monede, vase de baut si ornamente.
  • Aurul poate exista in natura ca un metal pur, dar cea mai mare parte a aurului pe care il intalnesti este un aliaj. Cantitatea de aur din aliaj este exprimata in termeni de karate, deci aurul de 24 de karate este aur pur, aurul de 14 karate este de 14/24 parti de aur, iar aurul de 10 karate este de 10/24 parti de aur sau mai putin de jumatate de aur. O parte din mai multe metale pot fi utilizate pentru portiunea ramasa din aliaj.
  • Un amalgam este un aliaj realizat prin combinarea mercurului cu un alt metal. Aproape toate metalele formeaza amalgame, cu exceptia fierului. Amalgamul este utilizat in stomatologie si in mineritul aurului si argintului, deoarece aceste metale se combina cu mercur.
0 Shares
You May Also Like