Pana acum am tot vorbit despre cum arata linkurile perfecte si cum trebuie sa arate un site care ne face bine in procesul de optimizare seo. Am decis sa scriu astazi si despre reversul medaliei. Cu alte cuvinte care sunt siteurile de la care nu avem voie sa luam linkuri, pentru ca ele vor dauna cu siguranta campaniei noastre de optimizare seo.
Am inteles deja ca pentru a urca in clasamentul motorului de cautare Google avem nevoie de linkuri, dar deasemnea trebuie sa intelegem ca nu orice fel de linkuri sunt bune pentru acest lucru. Daca sursa de pe care link-uim spre noi este de calitate proasta, atunci cu siguranta ne facem mai mult rau decat bine. In cele ce urmeaza voi incerca sa scot in evidenta cateva aspecte care sa va faca sa identificati mai usor acele siteuri de unde nu avem nevoie de linkuri.
De ce este acest aspect important? Este, pentru ca daca avem in profilul nostru de linkuri mai multe de calitate proasta decat buna atunci cu siguranta vom primi o penalizare drastica de la Google prin Penguin. Si in plus mai este o chestie: de ce sa investim timp si bani intr-un proces care mai mult ne face rau decat bine?
Trebuie specificat ca aceste linkuri iti pot face bine in Serp pe termen scurt, dar cu siguranta pe termen lung iti vor dauna grav procesului de optimizare seo. Deci trebuie sa fiti foarte atenti la aspectele pe care le voi reliefa in acest articol.
Nu exista nici un soft care in mod clar si evident sa iti spuna ce linkuri sunt bune sau rele pentru siteul tau! Acele softuri care pretind acest lucru sunt bazaconii care au distrus siteuri foarte bune de altfel prin desemnarea unor linkuri bune ca si proaste si implicit prin eliminarea lor s-a ajuns la pierderea unor pozitii fruntase in Serp.
Am vazut de atatea ori acest aspect incat imi vine sa rad cand mai primesc cate o cerere de scoatere de link de la vreo asa zis-a companie specializata in seo. Este chiar funny cand scoti un link cu vechime de 3-4 ani si apoi siteul respectiv face boom… ia-l de unde nu-i. Si asta doar pentru ca un tool le-a spus ca linkul respectiv este prost! Atentie deci si la “marii maestri” ca s-ar putea sa va sterga tot ce ati castigat pe banii vostri de-a lungul timpului.
Asadar bazati-va in aceasta analiza doar pe experienta voastra vizitand siteul respectiv, si nu va lasati amagiti de tot felul de tool-uri asa zis profesioniste . In maxim 20 de secunde va faceti o parere despre acel site urmarind anumiti indicatori.
Deci va rog sa fiti atenti la ce categorii de siteuri trebuie sa evitati in procesul de link building:
1. Siteuri care nu sunt indexate de catre Google:
Este destul de simplu de verificat! Introduceti in Google numele siteului de genul site.ro sau Site:site.com. Daca acesta cautare nu intoarce rezultate cu pagini indexate atunci cu siguranta fugiti de aceste siteuri cat vedeti cu ochii!
2. Siteuri virusate sau care folosesc scripturi ascunse.
De pe aceste siteuri este de departe cel mai rau sa aveti linkuri! Google le monitorizeaza intens si cu siguranta va penaliza linkurile respective. Le descoperiti extrem de usor daca aveti un antivirus bun instalat pe calculatorul dumneavoastra.
3. Siteuri care afirma ca vand linkuri pe pagina lor principala sau undeva la vedere
Aceste siteuri vor fi penalizate mai repede sau mai tarziu de catre Google, care nu permite vanzarea de linkuri in scop de modificare a listarilor sale!
4.Siteuri cu continut de calitate foarte slaba
Si acestea le aflati destul de usor dupa ce frunzariti cateva pagini ale siteului respectiv. Adica texte duplicat, sau foarte mici de genul 20-100 cuvinte pe pagina si foarte multe linkuri externe in rest!
5. Siteuri care au pagini intregi de linkuri
Aici veti gasi conceptul de “link farms” si in general se refera la directoare web de autoritate foarte mica si cu sute de linkuri pe fiecare pagina.
6. Siteuri care sunt spamate prin comentarii
Veti gasi siteuri care au sute sau mii de comentarii de tip spam pe paginile lor. Evitati-le!
7. Siteuri in limba chineza si rusa
Stiu ca suna ciudat dar eu personal le evit pe acestea stiindu-se ca astfel de siteuri sunt printre cele mai spammy de pe internet.
8. Siteuri fara pagina de contact si cu un design deplorabil
Este de asemenea nerecomandat sa puneti linkuri pe siteuri cu un design foarte vechi si foarte prost si fara pagina de contact atasata meniului lor.
9. Siteuri care isi ascund identitatea proprietarului
Adica sunt acele siteuri care au Whois Privacy activ. In general Google este foarte atent la aceste date si nu le considera de incredere, asa ca nici noi nu vrem sa fim tratati la fel!
Cam acestia sunt indicatorii principali pe care ii iau in considerare atunci cand fac analiza de siteuri pe care nu vreau sa pun linkuri! Sper sa va ajute acest articol mai mult ca super tool-urile existente pe piata si care sunt extrem de nocive daca sunt luate prea in serios… 🙂