De atatea ori am auzit in ultimii sase ani vorba SEO a murit, incat pur si simplu ma face sa rad cu hohote deja. Nu numai ca nu a murit ci s-a dezvoltat si s-a amplificat mai mult ca oricand in ultimii 3 ani.
Este adevarat ca procesul de optimizare seo s-a transformat radical in ultimii 3-4 ani, a evoluat si de asemenea este foarte adevarat ca foarte multi specialisti in ale domeniului nu au inteles aceasta evolutie si au disparut de pe piata! Principiile de baza ale optimizarii seo nu s-au modificat insa. Dimpotriva as putea spune!
Optimizarea seo on page s-a simplificat foarte mult si a devenit extrem de importanta. Este foarte greu sa urci in SERP un site care nu are foarte bine optimizate paginile. Atentie cand spun foarte bine nu ma refer la super optimizare !
Haideti sa enumeram putin modificarile de algoritmi lansati de Google in ultimii ani, fapt care a dus in mod direct la evolutia procesului de optimizare seo :
1. Panda Update : Este destinat sa penalizeze siteurile cu continut duplicat sau de o foarte proasta calitate. Cu alte cuvinte Panda loveste exact in optimizarea continutului si siteului tau.
2. Penguin Update: Acest update este destinat penalizarii siteurilor care spameaza prin linkuri proaste si de calitate execrabila. Acest update are legatura directa cu partea de off page si se refera in mod strict si direct la campaniile de link building.
3. Hummingbird: Aici povestea tinde sa devina putin mai complicata! Daca primele doua sunt destul de usor de inteles, in ceea ce il priveste pe Hummingbird lucrurile stau putin diferit! Scopul lui este acela de a tria cautarile unui user si de a-i oferi cele mai relevante raspunsuri in motorul de cautare. Marea modificare este ca robotii au devenit mult mai inteligenti decat erau. Daca pana nu demult ei analizau siteul dupa cuvinte cheie, acum analiza este mult mai complexa folosindu-se tehnologii mult mai avansate de a intelege continutul unui site.
Prin lansarea acestor update-uri, Google vrea de la noi sa oferim siteuri de o mai mare calitate, cu un continut superior si care in mod direct sa aduca un plus de valoare internetului.
Continutul nu este rege! Userii sunt regii!
Acest titlu spune multe pentru cei ce vor sa inteleaga! Continutul bun nu trebuie sa fie gandit cum era pana acum. Inainte de a scrie continut trebuie sa incerci sa identifici exact ceea ce utilizatorii din nisa ta vor sa afle… Si apoi stiind aceste date, poti scrie un continut de o foarte buna calitate care sa raspunda cerintelor lor.
Daca reusesti sa faci bine aceasta treaba succesul iti este aproape garantat! Nu ignora acest sfat! De aici incepe de fapt procesul de optimizare seo.
De ce “Brandul” da ora exacta?
Va spuneam zilele trecute ce inseamna un brand online si cat de important este el in procesul de optimizare seo . O sa va invit sa recititi acest articol aici. Nu o sa mai repet ideile din acel articol dedicat exclusiv autoritatii si brandingului siteului tau!
Cum faci cititorii tai sa iti creasca puterea brandului?
Aceasta intrebare este foarte buna! Este relativ simplu ! Google percepe utilizatorii unui site ca “votanti” ai puterii brandului tau. Nici ei si nici tu nu sunteti constienti de acest fapt, dar este important sa deveniti constienti de asta!
Primul semnal prin care Google masoara acest aspect este social media! Asadar daca oamenii distribuie in mod natural continutul tau pe retelele de social media inseamna ca esti important si ca brandul tau va creste! Deci atentie mare la acest aspect si puneti butoanele de social sharing in toate paginile siteului vostru!
Al doilea semnal pe care Google il ia in seama este timpul petrecut de utilizator in medie pe paginile tale! Se numeste Bounce rate, si este un alt indicator important in cresterea brandului tau. De aceea se pun filmulete pe pagini pentru ca timpul petrecut de user pe pagina sa creasca cat mai mult!
Aceste idei sunt trendurile majore din evolutia optimizarii seo din ultimii ani. Incepe asa, gandeste asa si ai succesul aproape garantat! daca nu ai timp de asa ceva atunci nu ai nici o legatura cu domeniul nostru! 🙂
3 comments
Foarte interesant materialul.Problema este ca multi inca fac spam agresiv in motorul de cautare si folosesc tehnici care mai de care mai speciale pentru a ranka. Speram ca Google sa resolve problema asta si sa rankeze doar siteurile crescute natural care ofera doar continut unic si care nu folosesc linkbuilding.
Este foarte adevarat ce spui. Dar la linkuri nu se va renunta niciodata. Depinde insa ce fel de linkuri ai spre siteul tau!
se zvoneste de pe anul trecut cum ca Google ar testa si o varianta a motorului unde nu se folosesc linkuri ca si metoda de rankare si ca in viitorul apropiat vor renunta la ele.vom vedea cu timpul ce mai pune la cale batranul Google.
Comments are closed.