Cine sunt freelancerii si de ce ar trebui sa se promoveze online?

Cine sunt freelancerii si de ce ar trebui sa se promoveze online?

0 Shares
0
0
0

Un liber-profesionist, cunoscut si sub numele de “freelancer”, este o persoana care desfasoara o activitate independenta pentru terti. Munca prestata trebuie sa fie de natura intelectuala si trebuie sa deschida un numar de TVA pentru a-si exercita profesia. Datorita aparitiei internetului, si lumea activitatilor independente s-a schimbat profund.

Daca odinioara era suficient sa poti cultiva relatii pentru a obtine noi clienti, acum nu mai este cazul. A se face cunoscut pe web a devenit obiectivul a mii de profesionisti, care si-au extins exponential baza de clienti datorita consultantei online.

Aceasta tendinta, datorata, de asemenea, pandemiei, s-a accelerat considerabil in ultimii doi ani si va continua sa creasca pe masura ce tot mai multi oameni folosesc zilnic internetul.

Creati site-ul vostru

Cel mai simplu mod de a intercepta noi clienti si de a va face cunoscut online este sa va creati propriul site web. Orice freelancer care se respecta nu se poate gandi sa se promoveze online fara “cartea sa de vizita digitala”.

De fapt, site-ul trebuie sa contina toate informatiile necesare, cum ar fi: datele de contact, istoricul profesional, serviciile oferite si, de ce nu, chiar si o sectiune cu un calendar pentru programari.  In ceea ce priveste vizibilitatea, este important ca site-ul sa fie bine optimizat din punct de vedere SEO pentru a obtine o pozitie buna pe web.

In plus, pentru a ajuta la pozitionarea in SERPs, ar fi indicat sa folositi instrumente gratuite precum Google My Business si Yellow Pages, pentru a creste traficul si a atrage si mai multi cumparatori.

Utilizati LinkedIn

De multe ori, liber-profesionistii uita importanta pe care o poate avea social media. In sfera profesionala, social media prin excelenta pentru cultivarea brandului personal este, fara indoiala, LinkedIn.

Despre ce este vorba? Platforma, care se mandreste acum cu mii de membri din intreaga lume, este populata de liber-profesionisti care incearca in fiecare zi sa isi stabileasca un brand personal si o retea.

Publicarea si partajarea de continut interesant care poate aduce valoare celor care il citesc este un pas esential pentru a iesi in evidenta si a gasi noi potentiali clienti. Alte canale sociale, cum ar fi Instagram si Facebook, va pot ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti afacerea.

Nu este important sa fim prezenti pe toate canalele, ci sa interceptam platformele pe care publicul nostru tinta le foloseste in mod obisnuit. Vezi aici detalii despre promovare site cu IT eXclusiv.

Utilizati publicitatea

Daca doriti sa va promovati activitatea de freelancer si sa obtineti rezultate rapide, tot ce trebuie sa faceti este sa creati campanii platite. Aveti doua modalitati de a crea anunturi:

  • prin intermediul Google Ads;
  • prin sponsorizare pe canalele sociale.

Primul este unul dintre cele mai cunoscute instrumente de campanie de marketing PPC, care va permite sa configurati o campanie publicitara bazata pe anumite cuvinte cheie prestabilite. Odata ce acest lucru este realizat, paginile vor fi afisate utilizatorilor in primele rezultate ale cautarii sub forma de anunturi.

Stapanirea la maximum a sistemului de licitatii Google va va garanta, fara indoiala, popularitatea pe care o doriti ca liber profesionist. A doua metoda va permite sa va canalizati bugetul de publicitate catre platformele de publicitate sociala, cum ar fi Facebook Ads. Daca invatati sa folositi bine aceasta optiune, va veti asigura vizibilitatea si un flux constant de noi clienti potentiali.

Ce este marketingul?

Marketingul se refera la activitatile pe care o intreprindere le intreprinde pentru a promova cumpararea sau vanzarea unui produs sau serviciu. Marketingul include publicitatea, vanzarea si livrarea de produse catre consumatori sau alte companii. O parte de marketing este realizata de afiliati in numele unei companii.

Profesionistii care lucreaza in departamentele de marketing si promovare ale unei corporatii cauta sa atraga atentia publicului potential cheie prin publicitate. Promotiile se adreseaza anumitor segmente de public si pot implica aprobari ale celebritatilor, fraze sau sloganuri atragatoare, ambalaje memorabile sau design grafic si expunere media generala.

Marketingul se refera la toate activitatile pe care o companie le face pentru a promova si a vinde produse sau servicii catre consumatori.

Marketingul foloseste „mixul de marketing”, cunoscut si sub numele de cei patru P – produs, pret, loc si promovare.

Marketingul era centrat pe tehnicile traditionale de marketing, inclusiv televiziunea, radioul, posta si strategiile de cuvant in gura.

Desi marketingul traditional este inca predominant, marketingul digital permite acum companiilor sa se angajeze in strategii de e-mail, social media, afiliat si marketing de continut.

In esenta, marketingul urmareste sa preia un produs sau un serviciu, sa-si identifice clientii ideali si sa atraga atentia clientilor asupra produsului sau serviciului disponibil.

Marketingul ca disciplina implica toate actiunile pe care le intreprinde o companie pentru a atrage clientii si a mentine relatii cu acestia. Crearea de retele cu clienti potentiali sau anteriori face parte si din munca si poate include scrierea de e-mailuri de multumire, jocul de golf cu clientii potentiali, returnarea rapida a apelurilor si a e-mailurilor si intalnirea cu clientii pentru o cafea sau o masa.

La nivelul sau cel mai de baza, marketingul urmareste sa potriveasca produsele si serviciile unei companii cu clientii care doresc acces la acele produse. Potrivirea produselor cu clientii asigura in cele din urma profitabilitatea.

0 Shares
You May Also Like