Probabil ai investit mult in siteul tau, dar cu toate acestea traficul siteului este foarte mic. Ai facut pana si o pagina de Facebook si un cont de Twitter dar tot nu ai crescut in ochii lui Google.
Probabil ca ai observat ca nu apari in top listari pe Google dupa nici un cuvant cheie, nici macar dupa numele siteului tau.. cumva.ro. Oare ce s-a intamplat?
Daca toate acestea ti se intampla si tie ar fi foarte bine sa te opresti in secunda asta din a mai cheltui bani pe promovare sau optimizare seo si sa citesti cu mare atentie acest articol! Probabil ca ai cat de cat o parere despre ce inseamna o campanie de “link building”, dar acum a venit momentul sa inveti si ce inseamna o campanie BUNA de link buiding pentru anul 2015.
Nu imi este foarte greu sa spun pe ce ti-ai chetuit banii pana acum, total inutil si fara rezultate:
- Probabil ai cumparat zeci de comunicate de presa fara nici un impact
- Probabil ti-ai inscris siteul in sute de directoare web, penalizate de catre Google
- Probabil ai cumparat linkuri in sidebar si in footer pe o seama de siteuri, participand in vechi scheme de linkuri numite generic “link wheels” sau “link pyramids”
- Probabil ai publicat o droaie de articole scrise prost si duplicate pe foarte multe siteuri de o calitate proasta!
Cu siguranta ai facut macar o parte din cele descrise mai sus si acum ai realizat ca ai muncit si platit absolut degeaba! Nu numai ca aceste tehnici sunt fara rezultate, dar chiar mai mult de atat, ele iti fac si rau . Cu alte cuvinte ai muncit si ai platit de buna voie sa iti faci rau!
Conceptul de link building in 2015 s-a schimbat major si nu mai castiga in Serp cei ce au cele mai multe linkuri ci castiga doar cei care au cele mai bune linkuri!
In continuare o sa incerc sa iti explic care sunt cele mai bune metode de a aduce spre siteul tau linkuri de calitate, astfel incat sa ai si tu o sansa in SERP.
1. Articole unice pe siteuri de mare autoritate!
Cea mai buna metoda este aceea de a publica articole unice, de minim 500 cuvinte , cu maxim 2 linkuri spre tine pe cat mai multe siteuri cu autoritate si cu un continut in totalitate unic si de calitate! Chiar daca asta inseamna sa platesti mai mult scrierea fiecarui articol in parte si sa nu mai publici acelasi articol pe 1000 de siteuri!
Rezultatele bune necesita timp si bani, altfel lucrezi degeaba! In plus aceste articole ar trebui sa fie orientate spre userul din nisa ta, sa fie interesante pentru el si sa genereze feed back prin mediile sociale! Deci renunta a mai scrie articole “keyword rich” fara sens si fara cap si coada! Este foarte important sa intelegi ca aceste articole trebuie sa fie si citite si distribuite in social media de catre useri pentru ca sa aiba putere! Cu alte cuvinte ori faci treaba ca la carte, ori nu o mai faci deloc!
2. Targeteaza ancore diverse, cuvinte extinse pe care ti le permiti!
Cu alte cuvinte daca esti mic trebuie sa iti cunosti “lungul nasului” si nu incerca din prima sa rankezi pe nise foarte grele. Exemplu : nu incepem cu promovarea cuvantului “pariuri” la un site mic , ci incercam mai intai cuvinte de genul: ” pariuri sportive pentru incepatori” . Vei avea rezultate mai rapide.
Sau daca ai un business de dentist in Barlad, nu incerca sa targetezi “dentist” ci du-te pe ce te intereseaza “dentist Barlad” . Vei vedea ca e mai usor sa rankezi si in plus gandeste si tu ca un om din Craiova nu vine pana la Barlad sa isi faca dintii! 🙂 Cu alte cuvinte stabileste-ti obiective pe care ti le permiti!
3. Nu subestima puterea linkurilor din siteurile de socializare!
Asadar, inainte de toate pune butoanele de share pe Facebook, Twitter, Linkedin, Google +,etc pe toate paginile siteului tau! Si nu uita sa distribui orice pagina publici pe aceste conturi de socializare, pe care presupun ca ai deja cont, fiind un link-builder profesionist! 🙂
Chiar daca Google specifica ca distributiile sociale nu influenteaza rankarile in procesul de optimizare seo(INCA), asta nu inseamna ca nu le contorizeaza si ca nu iti puncteaza siteul la nivel de autoritate si brand. Iar daca ai un brand mare pe nisa ta ai cam rezolvat problema!! Am dezbatut problema cu importanta brandului in optimizarea seo in alt articol, pe care il gasesti aici, si de aceea nu mai insist!
4. Creaza continut de calitate constant pe siteul tau!
Nu tine neaprat de link building dar este extrem de important ca motoarele de cautare sa vada ca esti activ si ca siteul tau nu este un alt “orfan” parasit pe internet! Scrie articole concentrate pe userii tai, pe ceea ce ii intereseaza pe ei cat de des posibil! Si fii perseverent cu asta!!
Cam acestea sunt strategiile de link building care mai merg pentru anul 2015, orice scurtatura sau nerespectare a acestor reguli vor duce mai repede sau mai tarziu la penalizarea siteului tau! Cu alte cuvinte ori o faci asa ori nu o mai fa deloc, ca iti pierzi banii si timpul degeaba!
2 comments
Content si iar content.Ca si intrebare,am pornit un proiect de curand (pentru Adsense) pe o nisa de sanatate (acnee) unde postez la 2-3 zile un articol de 2k cuvinte optimizat( Keyword Planner),unic scris de mana in engleza.Domeniul este unul nou pe com.Am sanse sa primesc in 2-3 luni un volum bunicel de trafic,gen 100-200 unici pe zi fara a interveni cu linkuri pe domeniu?
Sau este necesar sa cream linkuri pe a primi ceva trafic pe articole?Am urmarit ceva bloguri seo si mai aud sfaturi de genul: daca domeniul nu are ceva link-uri sa-i creeze autoritate postezi degeaba.Adevarat sau fals?Astept un raspuns din partea dvs.Cheers!
Salut, s-ar putea sa ajungi in cateva luni la trafic bun publicand articole unice si de calitate. Dar sfatul meu e sa pui si cateva linkuri de autoritate catre site .. orientate spre brand.. Nu o sa iti faca rau! 🙂
Comments are closed.