Ce este SEO si cum iti poate ajuta afacerea?

Ce este SEO si cum iti poate ajuta afacerea?

0 Shares
0
0
0

Google, cel mai folosit motor de cautare din istoria internetului are o responsabilitate foarte importanta, de a arata utilizatorului continutul cel mai relevant pentru el in functie de cautarea pe care a facut-o. Google, cel mai folosit motor de cautare din istoria internetului are o responsabilitate foarte importanta, de a arata utilizatorului continutul cel mai relevant pentru el in functie de cautarea pe care a facut-o.

Puteti intreba, Cu ce criterii se bazeaza Google pentru a clasifica rezultatele unei cautari? Raspunsul simplu este ca fiecare pagina web trebuie sa urmeze anumite linii directoare stabilite pentru a aparea in lista.
Aceasta este, pe scurt, Search Engine Optimization (SEO).

De ce are nevoie site-ul tau web pentru ca Google sa tina cont de el?

Exista doua modalitati de a va pozitiona site-ul in primele locuri ale motoarelor de cautare: SEO on-page si SEO off-page.

Primul, SEO on-page este despre continutul site-ului tau si structura acestuia. Acest lucru trebuie sa fie sub actualizari constante pentru a atrage atentia Google. O tehnica pe care multe site-uri o folosesc sunt asa-numitele “bloguri”. Fiecare postare pe blog este o actualizare a continutului. In mod similar, codul paginii si versatilitatea acesteia de a lucra pe dispozitive mobile si computere il fac mai atractiv pentru Google.

Acestea sunt punctele de luat in considerare daca doriti ca site-ul dumneavoastra sa se poata pozitiona organic:

  • Design receptiv:Din 2015, Google a inceput sa sanctioneze acele pagini web care nu pot fi vizualizate corect pe dispozitivele mobile.
  • Oferiti o experienta buna utilizatorului: Fa-ti vizitatorul sa doreasca sa revina la pagina ta prin timpi de incarcare foarte scurti si continut de calitate.
  • Creati titluri descriptive si atragatoare:Anteturile scurte care descriu restul continutului unei pagini web prin cuvinte cheie sunt de mare ajutor.

SEO off-page se refera la popularitatea sau relevanta continutului tau. Indiferent daca vizitatorii tai distribuie sau nu link-ul site-ului tau prin intermediul retelelor de socializare sau daca incepi sa ai prea multe vizite din cauza unei publicatii care a devenit virala, se presupune ca Google te va lua in considerare pentru a urca pozitii in lista sa de rezultate.

Pentru a obtine o pozitionare buna fara a fi nevoie sa modificati structura paginii dvs., exista strategii diferite. Primul este relatiile publice, iar al doilea este de a pune in aplicare continut atragator, interesant si interesant. Vezi aici Studiu de caz de marketing la Vegis.ro.

  • Obtineti alte pagini mai bine pozitionate pentru a va partaja continutul si pentru a-si directiona vizitatorii catre al dvs.
  • Partajati-va continutul pe retelele sociale. O pagina pentru fani sau un profil twitter sunt o optiune excelenta pentru a obtine vizite de la persoane care ar putea fi interesate de afacerea ta. Cu toate acestea, cea mai buna pozitionare este realizata prin Google+, deci este important sa deschideti un cont pe platforma respectiva.

Dupa cum puteti vedea, pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va optimiza site-ul web pot fi laboriosi.

0 Shares
You May Also Like