Campania de link building si succesul in seo!

Campania de link building si succesul in seo!

0 Shares
0
0
0

Linkurile sunt factorul decizional numarul 1 atunci cand vorbim despre optimizare seo offpage. Sa stiti ca Google nu este primul motor de cautare care pune accent pe linkuri in procesul de sortare a listarilor, dar e drept ca este primul care si-a axat clasamentele pe importanta acestor linkuri.

Lasand deoparte importanta altor semnale de tip seo, trebuie lamurita o problema : linkurile sunt in continuare cel mai important semnal extern atunci cand vine vorba despre optimizare seo si pozitie in SERP. Insa trebuie inteles ca nu orice fel de linkuri, sunt unele mai bune decat altele.

Calitatea linkurilor

Daca ai fi bolnav ai lua in considerare sfatul a 5 doctori sau a 80 de oameni simpli care iti dau sfaturi! Cam asa se pune problema in 2015! In proportie de 90% oamenii ar asculta de sfatul doctorilor, ca si persoane avizate in domeniu, ca si “branduri” recunoscute! Asadar sfatul lor este mai important si mai avizat decat al celorlalti! La fel merge si cu Google! Va numara toate linkurile tale ( mai putin cele marcate nofollow, care se zice ca nu conteaza in procesul de seo, ), dar le va evalua diferit!

Google va acorda mai mare credibilitate acelor linkuri pe care el le va considera mai avizate, mai importante! Cum putem defini calitatea unui link? Putem spune ceva de genul : e acel ceva pe care o sa il recunosti “atunci cand il vezi” ! Dar un link de autoritate provine de la un site cu autoritate, cu reputatie mai mare, cu Brand mai mare, pana la urma. Si aici nu ma refer la comenturi pe bloguri, profile pe forumuri si inscrieri in directoare!

Un link de calitate superioara vine dintr-o pagina relevanta domeniului tau de activitate, in care se dicuta despre ceea ce tu vinzi sau faci!

Putin si despre ancore!

Pentru a intelege putin cum functioneaza ancorele, sau altfel zis “textul de pe link” vom lua cazul unui site celebru, Amazon.com. Acest site are milioane de linkuri care dau spre el. Dar veti vedea ca pe cuvantul “cars” nu rankeaza deloc. Este bine pozitionat pe cuvantul “books’ de exemplu! De ce oare? Pentru ca foarte multe linkuri care dau spre el au cuvantul “books” in ancora, si foarte putine au cuvantul “cars”. Sa fim realisti Amazon nici nu vinde masini!

Cuvintele de pe link, numite si “anchor text”, sunt vazute de catre Google ca si o descriere a ceea ce face siteul. Cu alte cuvinte votul tau (exprimat prin link) ii spune motorului de cautare cu ce te ocupi! Ancorele sunt un instrument foarte puternic in procesul de optimizare seo , dar daca nu sunt folosite cu cap si dupa o anumita strategie pot dauna mult rankarii siteului tau. Penguin este marele dusman al ancorelor! Asa ca tratati-l cu respect si nu abuzati de o anumita ancora pe linkurile voastre, pentru ca altfel va va penaliza pentru supra optimizare!

Vom reveni cu un articol amplu referitor la ancore si modul in care acestea trebuie distribuite pentru a fi considerate naturale de catre Google!

Numarul de linkuri necesare!

Sigur ca este important sa ai foarte multe linkuri, si mai ales de la cat mai multe siteuri diferite! Dar atentie inca odata, nu orice fel de linkuri! Niciodata 1000 de linkuri de la un singur site nu vor fi egale cu 1000 de linkuri de la 1000 de siteuri diferite! Tine minte asta!

Pana nu demult cantitatea linkurilor era foarte importanta, dar in ultimii ani calitatea lor face diferenta! Veti vedea in Serp, siteuri cu foarte putine linkuri cum rankeaza mai bine ca altele care au sute de mii de linkuri! Diferenta o face calitatea nu cantitatea!

Evita softurile automate de gen Scrapebox, Xrumer, etc… vremea lor a trecut! Focalizeaza-te pe linkuri putine, in articole unice relevante pentru afacerea ta!

Sper ca acest mic tutorial, pe intelesul tuturor sa fi raspuns multor intrebari legate de domeniul asa de complex al procesului de link building.

0 Shares
2 comments
  1. Multumim si pt articolul de azi mister Dan.Trebuie sa intre bine in cap tuturor ca supra optimizarea nu mai tine cu noii boti de la Google.Cel mai bine la teste merge un domeniu care sa nu aibe treaba prea mare cu main anchor si seo on page facut ca la carte cu variatii de cuvinte cheie,iar fiecare articol optimizat cu meta taguri.Aici pt incepatori si avansati recomand plugin-ul de WordPress “Add Meta Tags” care permite optimizarea fiecarui articol in parte cat si a paginilor.Succes tuturor!

Comments are closed.

You May Also Like