7 pasi pentru a castiga la SEO local

Share Button

Dupa ani de incercari si erori si nereusind sa obtinem clasamente de top de cuvinte cheie si construind backlink-uri  la site-uri in domenii inalte, in cele din urma am reusit – si iata! Am obtinut victoria.

In timp am castigat sute de clasamente de top de cuvinte cheie pentru zeci de locatii din intreaga tara. Urmatoarea strategie a fost testata si s-a dovedit ca functioneaza nu pe una, nu pe doua, ci pe zeci de pagini locale.

Pentru a face aceasta strategie SEO locala pentru afacerea dumneavoastra, veti avea nevoie de un anumit tip de instrument SEO. Va recomandam sa utilizati SEMrush.com pentru a gasi cuvintele cheie potrivite, pentru a testa paginile de erori si pentru a va monitoriza rezultatele.

Subiectul principal in acest post pe blog va fi o “companie de scutire de datorii”, adica intr-o asa-numita “industrie plictisitoare”. Compania a folosit urmatoarea strategie SEO pentru a castiga sute de clasamente de top pe Google.

Cuvintele cheie principale pe care aceasta companie urmarea sa le clasifice au fost; “reducerea datoriei”, “decontarea datoriilor” si “consolidarea datoriilor” – care sunt toate cuvintele cheie foarte competitive. De altfel, un studiu publicat recent pe site-ul Moz.com a clasat cuvantul cheie “consolidarea datoriilor” printre primele 50 de cuvinte cheie cele mai competitive de pe nisa.

In ultimii doi ani aceasta mica companie a reusit sa construiasca cu succes peste 50 de site-uri backlink de pe site-urile colegiilor locale, clasandu-se “top 5” pe Google pentru sute de cuvinte cheie competitive si foarte bine directionate, generand acum intre 70-100 comenzi zi (ceea ce doar in vis credeau ca pot face acum 3 ani).

Strategia de servicii SEO va face urmatoarele:

 • Cresterea numarului distribuirilor din social media si a traficului general.
 • Facilitarea crearii unor backlink-uri de inalta calitate.
 • Permite afacerii dumneavoastra sa se clasifice pentru cele mai competitive cuvinte cheie.
 • Se asigura ca site-ul dumneavoastra este o masina generatoare de top.
 • Reduce drastic rata de respingere de pe pagina de pornire a site-ului dumneavoastra.
 • Va arata cum sa va imbunatatiti rata de conversie si ratele de click.
 • Gandeste noncomformist si gaseste noi cuvinte cheie valoroase.

Inclus in acest post:

 • Un sablon SEO local care sa fie utilizat pentru fiecare pagina de locatie (care s-a dovedit a functiona).
 • Un instrument gratuit pentru a crea si implementa schema.org (pentru non-coderi).
 • Instructiuni pas cu pas despre cum sa creati pagini bazate pe locatie, optimizate pentru SEO.

Pasul unu: selectati un cuvant cheie vizat, adaugati un geo-modificator pentru a-l adauga in SEMrush.com

Dupa ce ati selectat cuvintele cheie pe care doriti sa le clasati, adaugati acum o locatie langa cuvantul cheie respectiv si plasati-o in instrumentul de prezentare generala a cuvintelor cheie al SEMrush. SEMrush va va oferi apoi o lista de cuvinte cheie corelate pe care le veti folosi pe pagina dumneavoastra locala.

De ce plasam o locatie in fata cuvantului cheie primar pe care vrea sa il clasifice compania noastra? Pur si simplu, daca aveti o locatie in fata unui cuvant cheie, Google va acorda prioritate afisarii rezultatelor pe o pagina web similara care nu are locatia in fata cuvantului cheie respectiv.

Daca verificati volumul de cautare al unui cuvant cheie dupa plasarea unei locatii langa cuvantul cheie respectiv, volumul cautarii va aparea mult mai mic decat versiunea obisnuita a aceluiasi cuvant cheie, dar nu-l lasati sa va pacaleasca.

Am rulat peste 30 de teste pe AdWords, comparand intentia de utilizator a unui cuvant cheie cu si fara un geomodificator. Toate rezultatele au fost similare, ilustrand o rata a clicurilor si un raport de conversie mai mare pentru cuvintele cheie care aveau o locatie langa ele.

            Pasul doi: Folositi acest template gratuit pentru SEO local pentru a crea pagini locale pentru afacerea dumneavoastra

Inlocuiti “reducerea datoriilor”, “decontarea datoriilor” si “consolidarea datoriilor”, cu cuvinte cheie relevante pentru afacerea dumneavoastra.

Sfat important: oferiti ceva valoros pe fiecare dintre paginile dumneavoastra bazate pe locatie, oferind utilizatorului un stimulent suplimentar de a ramane pe pagina si de a interactiona cu aceasta, mentinand scazuta rata de respingere.

Pentru a implementa in mod corespunzator SEO pe pagina pentru o pagina bazata pe locatie, asigurati-va ca:

 • Introduceti cuvintele cheie in locul potrivit fara a fi spam.
 • Faceti un titlu meta si o descriere corespunzatoare.
 • Raspundeti la intrebari importante legate de produsul sau serviciul pe care il vindeti.
 • Includeti schema.org pentru a explica ce reprezinta fiecare pagina pentru Google.
 • Creati pagini unice si interesante si fara greseli gramaticale prin corectarea acestora de mai multe ori pe parcursul mai multor zile.

Pasul al treilea: Reduceti rata de respingere a paginii dumneavoastra de pornire si incepeti sa conduceti traficul catre fiecare locatie.

Nu mai incercati sa convertiti vizitatorii care sosesc pe pagina dumneavoastra de pornire. Pagina de pornire a site-ului dumneavoastra ar trebui sa fie utilizata pentru a directiona utilizatorii catre anumite pagini de pe site-ul dumneavoastra unde gasesc raspunsuri si solutii la problemele lor.

De ce vin clientii la dumneavoastra pentru ajutor? Faceti sa le fie usor sa gaseasca exact produsul de care au nevoie.

Are afacerea dumneavoastra mai multe locatii?

Pagina de pornire a site-ului dumneavoastra ar trebui sa permita utilizatorilor sa gaseasca fara efort pagina web destinata locatiei lor – producand indirect semnale puternice de clasificare a afacerilor locale pe care Google le poate traduce cu usurinta.

            Pasul patru: Includeti Schema.org in paginile dumneavoastra bazate pe locatie.

Pentru cei cu o experienta minima in codificare, va veti bucura de urmatorul pas. Stim cu totii importanta utilizarii Schema.org, dar cand vine vorba de  implementarea acesteia pe paginile web este mai usor de spus decat de facut.

Mai ales, cu toate pluginurile Schema.org WordPress care cauzeaza mai multe erori de marcare in contul Google Tools pentru webmasteri decat atributele pozitive pe care le aduc pe site-ul dumneavoastra – intregul subiect al Schema.org poate fi o mare durere de cap pentru unii dintre noi.

Acest instrument gratuit Schema.org simplifica intregul proces de creare si implementare a Schema.org in paginile dumneavoastra web locale. Nu trebuie sa va inscrieti, sa completati nimic sau sa platiti pentru acest instrument, doar sa-l utilizati gratuit. Functioneaza perfect.

Traduceti informatiile din pagina dumneavoastra web, in ​​acest instrument. Apoi dati clic pe unde se spune “Generati schema”, iar apoi vi se va cere sa copiati codul. Dupa copierea codului, il puteti lipi in sectiunea WordPress Editor a paginii dumneavoastra web (in partea de jos). Apoi, puteti testa pagina dumneavoastra de web de erori folosind instrumentul Google de testare Schema.org

Pasul Cinci: Obtineti colegii locale care sa se conecteze la site-ul dumneavoastra. Construirea legaturilor … aceasta este partea distractiva. Oferiti o bursa anuala prin afacerea dumneavoastra.

Beneficiile bursei sa includa:

 • Afacerea ta v a dona bani studentilor, ajutandu-i sa-si urmeze visele.
 • Colegiile locale vor distribui bursa pe site-u lor, cu legatura catre site-ul dumneavoastra – oferindu-va backlink-uri de la site-urile colegiilor care au o autoritate de domeniu inalta.
 • Elevii vor trimite pe site-ul dumneavoastra continut.
 • Elevii vor impartasi si vor aprecia site-ul dumneavoastra pe toate retelele de social media, aducand site-ului dumneavoastra un flux complet nou de trafic.
 • Bursa atrage stirile locale si mass-media – o posibilitate de a-i face site-ului dumneavoastra reclama.
 • Banii pe care ii platiti castigatorului bursei este deductibil 100% din impozit.

In plus, acestia sunt studenti motivati, care muncesc din greu pentru a strange destui bani pentru a merge la colegiu. Este si un gest extraordinar.

Dupa ce publicati o pagina de bursa pe site-ul dumneavoastra, incepeti sa ajungeti la colegii si va intrebati daca va vor pune bursa pe site-ul lor. Cele mai multe colegii au o sectiune pe site-ul lor, care este destinata in mod special unor oportunitati de burse terte.

Puteti contacta departamentul financiar al unui colegiu, unde puteti primi ajutor pentru a publica bursa pe site-ul sau. Doar asigurati-va ca urmati instructiunile lor sau altfel bursa dumneavoastra poate fi respinsa.

Pentru a aplica pentru bursa, elevii trebuie sa trimita un eseu sau un videoclip, raspunzand la o intrebare legata de serviciul sau produsele dumneavoastra. Compania noastra va publica pe blogul nostru un eseu sau video al fiecarui elev si va trimite fiecarui elev un link catre postarea pe blog. Fiecare student va incepe apoi sa-si impartaseasca pagina pe internet pentru a obtine voturi. Bursele pot oferi site-ului dumneavoastra continut de inalta calitate si un numar masiv de backlink-uri.

Cu ce problema rezolva se confrunta afacerea dumneavoastra? Puteti crea o bursa, daca elevii raspund la o intrebare legata de afacerea dumneavoastra si daca ii determina pe elevi sa se gandeasca la modul in care ar rezolva problema. Apoi, publicati raspunsurile pe site-ul dumneavoastra si permiteti elevilor sa-si transmita pagina pentru a obtine actiuni si voturi pentru mass-media sociale.

Puteti gasi chiar si cateva raspunsuri foarte bune pe care le puteti utiliza pentru a va imbunatati linia de produse sau pentru a gasi chiar urmatorul angajat perfect pentru dumneavoastra – beneficiile si posibilitatile care pot proveni dintr-un program de burse sunt nesfarsite.

Pasul sase: obtineti expunere masiva si distribuiri pe retelele sociale

Dupa ce publicati pe blogul dumneavoastra eseul sau videoclipul fiecarui solicitant, acesta va incepe sa partajeze pagina respectiva pe toate retelele sociale, intr-un efort de a obtine voturi – in mod indirect, obtinandu-va dumneavoastra expunerea masiva a companiei, trafic, distribuiri in retelele sociale si legaturi. Solicitantii sunt extrem de motivati sa castige, deoarece este un “premiu in bani” in joc.

De fiecare data cand cineva voteaza, site-ul dumneavoastra este apreciat si distribuit pe Facebook, cu noi segmente de public. Iata cum:

Pentru a impiedica solicitantii sa insele, sa voteze, fiecare trebuie sa isi valideze identitatea pe Facebook. Dupa ce va autentificati si validati identitatea pe Facebook, acestia pot sa voteze – sa distribuie simultan pagina solicitantului pe retelele sociale si sa-ti aprecieze site-ul pe Facebook.

Pasul sapte: Urmariti-va rezultatele cu SEMrush si vizualizati clasamentul in crestere

SEMrush faciliteaza urmarirea rezultatelor cu ajutorul instrumentelor de proiect si a unui constructor de rapoarte. Puteti configura rapoarte automate pentru a va trimite prin e-mail saptamanal, ilustrand imbunatatirile dumneavoastra de trafic, cuvinte cheie de varf, backlink si activitati pe retelele sociale. Daca apar o serie de link-uri spam, primim un e-mail de la SEMrush si apoi putem determina daca sa respingem anumite legaturi sau uneori sa ajungem la webmasterul site-ului si sa solicitam eliminarea acestuia.

In trecut, am folosit Moz.com si cateva alte instrumente care au functionat bine, dar niciun alt instrument SEO nu ofera tot ceea ce aveti nevoie, cum ar fi ceea ce ofera SEMrush.com.

Be Sociable, Share!