Camera foto din smartphone-ul pe care il detii in ziua de astazi, contine tot ceea ce ti-ai putea dori, pentru a fi un bun fotograf.
Tehnologia din ziua de astazi, o depaseste pe cea care exista si era disponibila pe vremea unora dintre cei mai buni fotografi din istorie.
Pentru intelegerea principiilor unei bune fotografii, cunoasterea capabilitatilor si limitarilor pe care le are smartphone-ul tau, este o buna cale de a incepe. Cele mai bune huse Samsung, le gasesti pe Accesoriigsm.ro!
Nu folosi in exces aplicatii sau filtre pentru fotografii.
Exista o gramada de aplicatii foto disponibile pe orice tip de smartphone, incluzand filtre si aplicatii pentru editare foto. Multe dintre acestea sunt “fun” de folosit si pot constitui o noutate, aducand un aer inedit fotografiilor tale, atunci cand le arati prietenilor sau familiei, dar doar pentru ca ai aceste aplicatii instalate (probabil), nu inseamna ca trebuie sa le folosesti frecvent.
Chiar si cel mai bun filtru posibil pentru red-eye-reduction (reducerea efectului de ochi rosii), nu te poate ajuta in cazul unei fotografii facute prost. Concentreaza-te pe captarea unei fotografii cu adevarat bune in primul rand, cu lumina adecvata si o compozitie buna.
Poti folosi abia dupa acea diferite aplicatii foto sau filtre, pentru a modifica aceasta fotografie dupa cum doresti, nu are sens sa incerci sa cosmetizezi o fotografie nereusita din start.
Foloseste flash-ul atunci cand este nevoie de el.
Lumina led de pe smartphone-ul tau (sau flash-ul) primeste review-uri nu neaparat foarte bune, pe blogurile de fotografie. Cu toate astea, poti sa scutesti o gramada de tip cu cititul, experimentand foarte simplu, cu flash-ul camerei de pe smartphone-ul tau, pentru a vedea cand ies fotografiile mai bine ajutate de acesta si cand nu. Incearca sa folosesti camera cu flash-ul pornit sau oprit, in loc de autoflash.
Cand faci poze la interiorul cladirilor, nu vei avea neaparat nevoie de flash, daca sunt destule lumini aprinse si mai ales, daca sunt bine pozitionate pentru fotografia ta.
Aprinderea flash-ului atunci cand esti la exterior si vrei sa fotografiezi un portret, poate adeseori sa “aprinda” prea mult fata persoanei respective si poate cauza o reducere a umbrelor, cauzate de lumina soarelui.
Imparte fotografia in frame-uri.
Inainte de a apasa butonul declansator pentru executarea fotografiei, uite-te cu atentie la ceea ce se vede pe display-ul smartphone-ului. Atunci cand fac o fotografie de tip portret, majoritatea persoanelor se concentreaza in principal pe fata persoanei, uitand sa analizeze si restul cadrului.
Atunci cand persoanele se uita la o fotografie insa, ele se uita la tot cadrul. Incearca sa te uiti la colturile ecranului si intreaba-te cum va arata aceasta fotografie, daca va fi printata de exemplu.
Misca-te inainte si inapoi cat este nevoie, pentru schimbarea unghiului fotografiei, pana ce display-ul va contine exact ceea ce vrei sa fotografiezi.
Regulile compozitiei.
Studiaza alte fotografii sau blogurile fotografilor profesionisti pentru a-ti putea da seama despre elementele care fac diferenta dintre o fotografie excelenta si una normala (executata de un novice).
Liniile din fotografie, precum liniile de cale ferata sau liniile de pe haine, pot imbunatati o fotografie daca sunt pozitionate intr-un mod corespunzator. Texturile si pattern-urile ofera in cele mai multe cazuri fotografii interesante. Intelegerea compozitiei culorilor, a luminii din spate si din laterale si a catorva alte reguli, te vor face un fotograf perfect. Chiar si cu un smartphone!