Despre iPhone 4S – aparitie si capabilitati

Share Button

Iphone 4S este un telefon ce a fost conceput de catre Apple Inc. Reprezinta a 5-a generatie de iPhone-uri, urmandu-i modelului iPhone 4 simplu si precedandu-l pe iPhone 5. Anuntat pe 4 Octombrie 2011, la Apple Cupertino Campus, acoperirea media de care a beneficiat in primele zile, a fost din pacate umbrita de moartea fondatorului Apple insusi, Steve Jobs, care a decedat a doua zi dupa lansarea oficiala a telefonului.

Disponibil pentru pre-comanda inca din 7 Octombrie 2011 si ajungand la piata mainstream pentru retailerii principali pe 14 Octombrie, in Statele Unite, Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania si Japonia, iPhone 4S, s-a bucurat inca de la lansare de un mare succes.

Acesta si-a depasit in vanzari predecesorul, cu mai mult de 1 milion de vanzari in primele 24 de ore de la disponibilitatea pre-comenzilor si peste 4 milioane de vanzari, in primele 4-5 zile de disponibilitate retail. De asemenea, in urmatoarele luni, acesta a fost lansat in alte 22 de tari.

Iphone-ul a fost numit “4S”, unde “S” reprezenta Siri (stire confirmata dealtfel si de CEO-ul Apple, Tim Cook), acesta fiind un program de tip personal assistant, cam ceea ce inseamna si astazi Cortana, pentru Microsoft Windows 10, gurile rele vorbind ca cei de la Microsoft s-au inspirat din aplicatia Siri a celor de la Apple.

Aceasta aplicatie a fost inclusa si ulterior, pe modelele mai noi de smartphone-uri de la Apple. Pastrand designul si infatisarea exterioara, a modelului anterior (iPhone 4 simplu), 4S venea cu specificatii hardware imbunatatite, cel mai important fiind upgrade-ul chipsetului, prin noua aparitie Apple A5 si o noua camera de 8 megapixeli cu posibilitatea de inregistrare video la rezolutii 1080p (cunoscut si ca standardul full hd – full high definition).

Telefonul a debutat cu sistemul de operare de la Apple, IOS 5, al cincilea upgrade major de sistem al acestei companii. Noul sistem de operare, introducea functii si optiuni noi asa cum ar fi aplicatiile iCloud, iMessage, Notification Center-ul, Reminders si integrarea cu succes a aplicatiei Twitter.

Telefonul a fost foarte bine primit de catre public si de catre fanii Apple in general. Reviewerii au pus accent pe noua “asistenta” Siri, pe camera mai performanta si vitezele de procesare mult imbunatatite, ca si avantaje semnificative fata de modelul mai vechi.

Iphone 4S, a fost urmat de catre iPhone 5, flagsipul de la Apple, aparut in luna Septembrie, 2012. Iphone 4 a ramas in productie, desi s-au facut modificari asupra acestuia, in ceea ce priveste capacitatea de stocare, incepand sa fie livrat numai cu capacitati de 8 gb, spre deosebire de datele ulterioare lansarii, cand acesta era disponibil si in versiuni de 16, 32 sau 64 de giga.

Productia sa a incetat pe 9 Septembrie 2014, o data cu anuntarea noului iPhone 6, dar este in continuare suportat, chiar si de catre cel mai nou sistem de operare pentru iPhone, iOS 9.

iPhone 4 este in continuare vandut in mai multe tari, la preturi mai scazute (exemplu Philipine). Pentru cele mai bune informatii despre iPhone si reparatii iPhone Bucuresti, vizitati ServiceGsm.ro.

Be Sociable, Share!