Diferentele dintre iPhone 6 si iPhone 6S

Share Button

Apple a introdus noul device iPhone 6 de 4.7 inch si mai noul iPhone 6 Plus de 5.5 inchi pe 9 Septembrie 2014, lansand amandoua device-urile in primul val, pe 19 Septembrie.

Pe langa display-urile ceva mai mari si un design complet nou, stil i-Pad, cu un body foarte subtire si colturi rotunjite, cele 2 telefoane ofereau si procesoare cu viteze semnificativ mai mari, camere mai bune si NFC pentru suportul Apple Pay.

Esti in cautare de piese iPhone 6 Plus? Intra cu incredere pe MagazinGsm.ro!

Cei de la Apple au lansat aceste 2 telefoane, iPhone 6 de 4.7 inch si iPhone 6 Plus de 5.5 inch, in Septembrie 2014. iPhone 6 si iPhone 6 Plus erau disponibile initial in culorile Gold, Silver si Space Gray iar capacitatile de stocare erau de 16, 64, respectiv 128 GB.

Pretul pentru iPhone 6 incepea de la 199 de dolari prin contract cu o reprezentanta Apple sau 649 de dolari fara contract (la liber), in timp ce iPhone 6 Plus avea un pret de start in jurul a 300 de dolari (device-ul cu contract) pana la 750 de dolari la liber.

O data cu aparitia iPhone 6S si a fratelui sau mai mare 6S Plus in Septembrie 2015, Apple a redus preturile mai vechilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu cate 100 de dolari si a eliminat totodata, culoarea Gold (auriu). Au ramas disponibile doar Silver si Space Gray.

Amandoua modelele includ acelasi chip A8 pe 64 biti, cu acelasi design general. Exista totusi, cateva diferente notabile, la o verificare mai atenta, intre iPhone 6 si 6 Plus. Iphone 6 masoara 6.9 mm in grosime, in timp ce iPhone 6 Plus este ceva mai gros, avand 7.1mm.

Iphone 6 Plus se distanteaza de fratele mai mic si prin alti factori, destul de importanti si anume: are stabilizare optica pentru camera foto, o durata de viata a bateriei mai lunga si un landscape-mode stil iPad, ce poate afisa mai mult continut pe ecran.

Desi iPhone 6 Plus are stabilizare optica a imaginii, ambele device-uri au primit imbunatatiri majore in zona camerei foto, in forma unor upgrade-uri de senzor, tone mapping imbunatatit, noise reduction (reducerea zgomotului de imagine) mai eficient si o noua tehnologie numita “Focus Pixel”, ce imbunatateste radical abilitatea telefonului de a selecta punctele de autofocus.

Pentru clipurile video, exista o optiune noua de slow-motion la 240 fps(cadre pe secunda), pe langa suportul pentru inregistrare la o rezolutie full hd 1080p (1980×1080 pixeli), la 60 de cadre pe secunda.

Camera frontala a fost upgradata si ea, cu o apertura de f/2.2, ce lasa mai multa lumina sa poata fi captata de senzor si de asemenea, noi capabilitati de burst-mode (mod rafala pentru fotografii).

Amandoua modelele au display-uri impresionante de tip Retina Hd, cu iPhone 6 prezentand o rezolutie de 1334×750 de pixeli (326ppi), iar iPhone 6 Plus cu o rezolutie full hd (1920×1080) ce se traduce prin 401 ppi (pixels per inch).

Din punct de vedere al design-ului, aceste doua smartphone-uri seamana mai degraba cu device-urile iPad si iPod, decat cu mai vechiul iPhone 5s. Ambele modele au colturi rotunjite si un ecran curbat, din sticla, ce se incadreaza perfect in corpul subtire, de aluminiu.

Be Sociable, Share!