Care sunt beneficiile fagurelui de miere?

0 Shares
0
0
0

Albina este un exemplu minunat de harnicie si curatie, iar din lucrarea ei avem si un bogat izvor de leacuri. Ce ar trebui sa stim despre fagure de miere (ceara)?

Mierea nu doar ca este un dulce natural sanatos si delicios, ci contine si nutrienti si substante vitale pentru functionarea organismului nostru, fiind utila chiar si in uz extern.

Alaturi de binecunoscuta miere, dar si fagurele de miere (ceara) au proprietati folositoare in tratarea unor afectiuni. In alcatuirea fagurilor intra toate celalalte produse apicole: miere, laptisor de matca, propolis, polen si nu in ultimul rand ceara.

Despre proprietatile sale medicinale au scris inca din Antichitate autori precum: Aristotel, Hipocrate, Dioscoride, care au acordat o deosebita atentie studiului efectelor tamaduitoare ale mierii de albine.

Ce este fagurele de miere?

Fagurii de miere sunt cel mai natural produs al stupului, nefiind supusi nici unui fel de prelucrare, astfel ca poseda calitati terapeutice uimitoare.

Fagurele cu miere e un amestec de mai multe produse apicole: miere, polen, propolis si ceara.

Cum se consuma fagurele de miere?

Este apreciat atat ca aliment cat si ca remediu.  Cel mai adesea, fagurii sunt folositi la tratarea afectiunilor cailor respiratorii, dar si in astenii, anemii, alergii, boli de stomac, sinuzite, rinite, amigdalite.

Fagurele de miere ajuta la curatarea dintilor de tartru, la reglarea metabolismului si la intarirea imunitatii. Fagurii, mestecati cu atentie, sunt de ajutor celor care sufera de parodontita si de sangerare gingivala.

Datorita dulcetii sale, fagurele de miere este usor de consumat chiar si de catre copii.  Mestecarea unei bucati in fiecare dimineata, pe stomacul gol, le va intari organismul, iar acesta va face fata mai usor provocarilor de sezon – raceli, gripe.

Fagurele de miere combate carentele de vitamine si minerale din organism. Pentru intarirea imunitatii, se recomanda mestecarea unei bucati de fagure in fiecare zi, cate 15- 30 de minute, o luna. Cura trebuie sa aiba loc in special primavara si toamna.

Ranile infectate se pot vindeca mai repede cu ceara din fagurele de miere.  Se mesteca fagurele, se colecteaza cearea si se modeleaza. Se ia o cantitate variabila de ceara, in functie de marimea ranii si se incalzeste pe o lingura de metal tinuta deasupra flacarii.

Ceara calduta se aplica pe rana, ca atare sau fixata pe un pansament, si se lasa pret de cateva ore sau peste noapte, avand grija ca locul afectat sa fie bandajat cu atentie.

Se repeta procedeul inlocuind ceara, pana ce aceasta „trage“ tot puroiul.

Mestecarea fagurelui este bun pentru impiedicarea sangerarilor gingivale si pentru curatarea dintilor.  Se mesteca o bucata de fagure de mai multe ori pe zi, una sau doua saptamani la rand. Ceara nu se inghite.

Se clateste apoi gura cu ceai de musetel caldut.Deci mestecarea fagurelui de miere este un foarte bun produs pentru curatarea cavitatii bucale.

In caz de raceli, suferindul trebuie sa mestece 100 g de fagure in fiecare zi, pana simptomele se amelioreaza. Fagurele contine vitamine care combat raceala si reduc inflamatiile de la nivelul gatului.

Cei care sufera de gastrita sau tulburari digestive pot sa incerce un tratament naturist pe baza de fagure de miere.

E recomandat sa mestece zilnic o bucata de fagure si sa inghita ceara rezultata. Aceasta va actiona ca un pansament digestiv si va reduce senzatia de arsura.

0 Shares
You May Also Like