Tipuri de Gorilla Glass pentru smartphone-urile Samsung

Share Button

Tipuri de Gorilla Glass pentru smartphone-urile Samsung
De mai multi ani unul din factorii ce stabilesc calitatea si rezistenta smarphone-urilor este sticla din care este creat ecranul.  Astfel, auzim de de Corning Glass si periodic de diferite modele de geam Gorilla 2, 3, 4. Cu toate acestea exista indoieli in randul clientilor despre ce semnifica acest termen.

De fapt ce inseamna de fapt Gorilla Glass pentru un geam de protectie Samsung?

Corning este una din cele mai cunoscute companii americane producatoare de sticla, si alte materiale folosite in industrie. Aceasta companie a fost infiintata in anul 1851, fiind implicata in diverse domenii cu o importanta majora, bucurandu-se de o foarte mare incredere in randul consumatorilor.

Dintr-o gama variata de produse care apartin acestei companii face parte si Gorilla Glass, o sticla speciala din care sunt facute ecranele dispozitivelor pe care le utilizam aproape mereu si anume tablete, smartphone-uri etc.

Cele mai importante caracteristici ale acestei sticle Gorilla Glass care practic o fac esentiala sunt rezistenta la un impact puternic si la zgarieturi.

Datorita unui proces de fabricare testat in timp indelungat, care implica temperaturi foarte ridicate,  Gorilla Glass asigura o rezistenta speciala, fiind foarte subtire in acelasi timp.  Este posibila folosirea ecranului de tip touch screen fara sa existe probleme si totodata fara sa adauge greutate semnificativa dispozitivului.

Unul din brandurile renumite care foloseste Gorilla Glass este Samsung. Conform unor date ale companiei Corning, acest tip de sticla este folosit de catre 40 de branduri renumite, fiind aplicata la 4.5 miliarde de produse.

Gorilla Glass 3 este un succesor al Gorilla Glass 2, fiind lansata in 2013 si a promis sa fie varianta mult mai buna predecesoarelor Gorilla Glass. Astfel, conform celor declarate de oficialii companiei Corning,  Gorilla Glass 3 este de aproximativ 3 ori mai rezistenta decat Gorilla Glass 2 fiind mult mai puternica in fata zagarieturilor ce cauzeaza spargerea ecranului.

Gorilla Glass 4 este unul din cele mai bune tipuri de sticla lansate de compania Corning, fiind lansat acum 2 ani in 2014. Aceasta versiune a celebrei sticle se concentreaza pe o actiune des intalnita, si anume cazaturi. Concluzia producatorului a fost ca aceste dispozitive sunt predispuse spargerii cand ecranele acestora intra in contact cu suprafete dure, precum asfalt sau ciment.

Inlaturarea sticlei Gorilla Glass nu trebuie recomandata, ceea ce trebuie recomandat este protejarea acesteia. De ce sa protejezi totusi o sticla al carui scop este acela de a proteja? Raspunsul e foarte simplu, Gorilla Glass protejeaza ecranul intr-o anumita masura, ce-i drept ridicata, insa nu 100%.

Pe langa o foarte buna rezistenta la zgarieturi si impact,  scopul unei folii este acela de a proteja impotriva luminii albastre, prafului, etc.

Geam de protectie Samsung  ofera o ultra-protectie ecranului telefonului, rezistand la socuri extreme. Trebuie sa luati numeroase masuri pentru a pastra acest gadget intr-o conditie foarte buna, pentru foarte mult timp. Sa nu uitam ca astazi multi oameni depind inevitabil de un smartphone. Fara acesta nu ar putea sa-si duca la bun sfarsit obiectivele planificate, deci trebuie protejat.

Be Sociable, Share!