Samsung va initia procedura de recall pentru device-urile Galaxy Note 7

Share Button

Seoul – intr-una dintre cele mai mari campanii de recall (rechemare) desfasurate vreodata de catre un producator de smartphone-uri, compania Samsung a anuntat ca va rechema milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7, in urma rapoartelor despre bateriile acestora, care se pare ca pot lua foc atunci cand sunt incarcate.

Cauti huse Samsung originale? Acceseaza AccesoriiGsm.ro si poti gasi acolo.

Aceasta problema foarte grava, a dat o lovitura puternica companiei Samsung, care se afla in plin proces de recuperare financiara. Cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global (Samsung), a declarat ca va stopa vanzarile seriei Galaxy Note 7, dupa ce foarte multi clienti au raportat ca bateriile lor au luat foc si au explodat, in timpul procesului de incarcare.

Samsung a vandut peste 2.5 milioane de unitati Galaxy Note 7, dupa lansarea acestui device, care a avut loc pe 19 August in acest an. In Statele Unite, acest telefon are un pret retail de 800 de dolari, cu alte cuvinte este unul dintre cele mai scumpe smartphone-uri disponibile pe piata.

Samsung a folosit gama Galaxy pentru a incerca o revenire masiva pe piata, pentru a garanta un boost business-ului cu smartphone-uri, care a avut de suferit in ultimii ani, confruntandu-se cu o concurenta foarte mare din partea Apple sau a producatorilor din China.

Aceasta procedura de recall a fost initiata chiar inainte de lansarea ultimului smartphone al companiei. Samsung a inceput sa lanseze device-uri mult mai devreme in fiecare an, pentru a incerca sa contracareze succesul produselor Apple.

Vanzarile foarte bune ale seriei Galaxy S7, au ajutat compania sa obtina cele mai consistente castiguri din ultimii 2 ani. La o margine de profit de 16%, acest trimestru a fost cel mai profitabil pentru compania Samsung, in ultimii ani.

Pana in momentul de fata, Samsung a primit 35 de rapoarte la nivel global, in legatura cu problemele bateriei de pe Galaxy Note 7 si estimeaza ca aproximativ 24 de telefoane la 1 milion produse, au cu siguranta aceasta problema.

Un program de schimb sau recall, va fi in efect in toate cele 10 tari, unde seria Galaxy Note 7 a fost pusa in vanzare. Samsung declara ca va dura aproximativ 2 saptamani pentru ca fiecare device sa fie inlocuit, refuzand sa faca insa precizari despre cat va costa compania acest program de refund, dar a lasat sa se inteleaga ca este un cost foarte mare.
Problemele acestui telefon au aparut inca de la lansare, pe retelele de socializare aparand fotografii cu baterii arse sau explodate, postate de catre utilizatorii nemultumiti, proaspeti proprietari de Galaxy Note 7.

Daca ai o astfel de problema cu device-ul tau, il poti trimite la Samsung si acesta iti va fi inlocuit cu unul bun, gratuit.
Dar, daca ti-ai cumparat device-ul si nu ai observat pana acum o astfel de problema, este foarte probabil sa fi nimerit unul bun, fara o baterie defecta si il poti folosi cu incredere, in continuare. Cel putin asta declara cei de la Samsung momentan.

Be Sociable, Share!