Stiai ca poti folosi camera foto a telefonului in diferite scopuri?

Share Button

Pentru foarte multe persoane, alegerea unui smartphone este influentata de camera foto a dispozitivului. Acest lucru este firesc in conditiile in care oamenii isi fac poze pe care mai apoi le pastreaza in colectia personala sau le incarca pe retelele de socializare.

Ei bine, camera foto a unui smartphone insa, poate fi folosita si in diferite alte scopuri.Iata cateva lucruri uimitoare pe care le puteti face cu camera telefonului dvs., care poate fi transformata intr-un instrument puternic, cu ajutorul aplicatiilor avansate.

Efectuati cautari bazate pe imagini

Cateva aplicatii Android & iOS va pot ajuta sa cautati informatii utilizand imagini in loc de cuvinte. Tot ce aveti nevoie este sa prindeti o fotografie si sa o incarcati in aplicatie. Aplicatia ruleaza prin imagine si identifica ce este in imagine.

Odata terminat, va genera rezultate de cautare care constau dintr-o lista de imagini similare. In functie de calitatea si claritatea imaginii pe care o utilizati pentru a efectua cautarea, aplicatiile de obicei fac o estimare buna si pot fi in mare masura corecte. Pe masura ce le folositi, ideea dvs. privind cautarile pe Internet este obligata sa aiba un sens cu totul nou.

Capturarea informatiilor vizuale

Exista situatii cand va uitati la un obiect si doriti sa intrebati despre el, dar nu sunteti sigur de numele acestuia. Desigur, il puteti cauta pe internet. Dar, folosind o cautare bazata pe text, puteti scrie cum arata si la ce poate fi folosit.

Rezultatele pe care le puteti obtine pot fi exacte sau incorecte. Cu toate acestea, exista cateva aplicatii care va pot ajuta sa gasiti obiectul prin simplul click pe imaginea sa din telefonul mobil. Trebuie doar sa deschideti aplicatia si sa faceti clik pe pictograma camerei de la capatul casetei de cautare. Aplicatia va potrivi imaginea dvs. cu o data similara si va afisa rezultatele cu numele obiectului. Astfel, puteti gasi cu usurinta ceea ce cautati.

Traducerea unei limbi straine

Calatoria intr-o tara straina poate fi un pic dificila daca nu stii sa vorbesti sau sa citesti limba locala. Totusi, cu aplicatiile uimitoare, cum ar fi Google Translate, pur si simplu nu trebuie sa va faceti griji, deoarece tot ce aveti nevoie este o camera foto in telefonul dvs.

 Caracteristica extrem de inteligenta de translatare a imaginilor instantanee ale aplicatiei poate modifica in mod magic textul pe ecranul telefonului dvs. in limba pe care doriti sa o intelegeti.

Trebuie doar sa porniti aplicatia, sa atingeti pictograma aparatului foto si sa indicati ceea ce incercati sa traduceti si veti vedea ca textul se traduce instantaneu. Mai mult, functioneaza in 38 de limbi diferite, deci aveti o lista foarte lunga de alegere si deveniti mult mai sigura ca un calator.

Asadar, dupa cum se poate observa, atunci cand vine vorba despre camera foto a unui smartphone, aceasta poate fi utila in mai multe scopuri.

Din acest motiv, recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre huse telefoane care sa va protejeze dispozitivele, dat fiind faptul ca in urma unei cazaturi a telefonului, sunt sanse mari sa se sparga camera foto.

Intr-o astfel de situatie, nu veti mai putea sa folositi telefonul in scopurile amintite anterior, insa in cazul in care optati pentru o husa saculet sau pentru o husa flip cover, sau chiar si pentru o carcasa din silicon, sansele de a se sparge camera foto a telefonului sunt foarte mici.

Be Sociable, Share!