Sfaturi pentru decorarea bradului de Craciun

Share Button

Daca inca nu aveti un brad de Craciun puteti alege un brad artificial online. Dupa ce bradul ajunge la voi puteti trece la decorare urmand sfaturile de mai jos. Aceste sfaturi se potrivesc in special pentru brazii naturali dar unele pot fi aplicate general tuturor brazilor.

Pentru multi, aceasta este partea cea mai placuta. Este, de asemenea, un moment bun pentru a va gandi la siguranta pomului de Craciun. Un pom de Craciun bine mentinut nu ar trebui sa fie un pericol de incendiu, atata timp cat utilizati bunul simt in decorarea acestuia. De exemplu:

Verificati fiecare sir de lampi pentru a va asigura ca becurile functioneaza corect.

Controlati cablurile pentru a va asigura ca nu sunt rupte sau decopertate si conexiunile sunt securizate.

Aruncati orice decoratiune care pare a fi discutabila si inlocuiti-o. Ornamente de copac nu sunt obiecte scumpe pentru a le inlocui, dar casa ta este.

Nu asezati ornamentele mici si fragile la indemana copiilor mici si a animalelor de companie pentru a preveni spargerea accidentala sau ingerarea.

Pentru a incepe, va trebui sa va asigurati ca arborele dvs. are o cantitate mare de apa, deoarece in primele ore de instalare va avea nevoie de multa apa si va absorbi foarte multa (probabil un galon / 3.7 litri in prima zi).

Apoi, va trebui sa adaugati apa aproape in fiecare zi. Nu numai ca apa schimbata regulat este buna pentru vitalitatea copacului, dar un copac bine udat este mai putin uscat si, prin urmare, mai putin combustibil. Asigurati-va ca nu lasati niciodata nivelul apei sa scada sub baza arborelui.

Unii oameni au pus o aspirina in apa pentru a-l mentine proaspat. Fiti atenti, totusi; daca accidental loviti cutia in timp ce udati copacul, s-ar putea sa terminati cu cadouri foarte lipicioase!

Verificati scurgerile. Este o idee buna sa verificati ocazional seva care s-a scurs din copac pe mobilier sau pe podele din apropiere. Cu cat prindeti mai devreme scurgerile de seva, cu atat sunt mai usor de indepartat.

Strangeti acele de brad cazute. Utilizati  o perie sau un aspirator. Acesta este un ritual de zi cu zi, cu exceptia cazului in care doriti sa aveti o gramada de ace pentru a curata atunci cand va mutati in cele din urma copacul. Acele sunt inestetice si potential periculoase pentru animalele de companie curioase si sugari.

Un copac bine udat va pierde mai putine ace, dar toti copacii proaspeti vor pierde niste ace.

Aruncati copacul ca deseu de gradina. Arborele vostru  a avut o viata si a facut parte din spiritul vostru de Craciun. Daca municipalitatea  are un program de colectare a copacilor, puteti sa il utilizati. Daca aveti spatiu in gradina, va puteti lasa copacul acolo pana in primavara, cand il puteti imprastia in mulci de gradina.

Unii oameni aleg sa-si arunce copacii de Craciun vechi si decazuti in lacuri. Daca locuiti intr-o zona suficient de calda pentru a face acest lucru, considerati ca un pom de Craciun fi un loc de ascuns pentru pesti si alte creaturi subacvatice.

Cum pot preveni mirosul ciudat din apa?

Acest lucru se intampla cel mai probabil datorita faptului ca nu inlocuiti suficient de des apa. Fiecare zi este un moment bun pentru a schimba apa; utilizati o ceasca sau cana pentru a indeparta incet apa veche in chiuveta si a o inlocui.

 

Be Sociable, Share!