Pompele submersibile fabricate in Italia sunt echipamente necesare in aproape orice gospodarie. Aceste sisteme sunt folosite in special de familiile care locuiesc la curte si care nu sunt sau nu se pot racorda la un sistem centralizat de alimenare cu apa. Desi principiile de functionare sunt simple, partile compnente ale pompelor submersibile au devenit tot mai complexe.
Pompe submersibile fabricate in Italia: ce parti componente au?
Aceste pompe submersibile fabricate in Italia au trei ansamble principale: carcasa, elementele care impreuna cu aceasta carcasa asigura etanseizarea si interiorul, care este ocupat de motor (radial sau cu surub).
Mai exista si componentele care regleaza presiunea, adica valve si supape, prevazute cu duze de conectarea furtunelor sau a conductelor de apa. Unele pompe submersibile fabricate in Italia au sisteme foarte moderne si automatizari care asigura exploatarea in siguranta a pompelor, cum sunt pompele submersibile cu prescontrol.
In functie de tipul pompei si de model, acestea mai pot fi dotate cu filtre, tocatoare si senzori de nivel pentru performanta, prescontrol sau plutitor.
Printre cele mai bune modele de pe piata sunt pompe submersibile fabricate in Italia de catre Panelli care, pe langa calitatea recunoscuta, sunt apreciate pentru costurile moderate. Pentru cei interesati de pompe submersibile fabricate in Italia, mai adaugam ca aceste modele au carcasa solida, cu pereti grosi si rezistenti, consum energetic mai mic, iar costurile de mentenanta sunt in general foarte scazute.
Cum se intretin pompele submersibile fabricate in Italia?
Daca sunt instalate si folosite corect si supuse verificarilor constante, aceste echipamente sunt destul de usor de intretinut si exploatat. Atunci cand are loc imersarea pompei in fluid, trebuie verificat sistemul electric ca sa ne asiguram ca este complet izolat si sigur de folosit. Pompa submersibila fabricata in Italia se pozitioneaza vertical, la adancimea corecta in sursa de pompare, astfel incat sa aiba apa si sa nu functioneze in gol.
Ca toate echipamentele tehnice, pompele de apa trebuie verificate periodic, conform cu recomandarile producatorului. Avand in vedere ca functioneaza doar in mediu fluid si in anumite intervale de temperatura, pompele submersibile necesita conservare in lunile de iarna.
Astfel, este absolut necesar sa se izoleze termic pentru a se evita inghetul. In ceea ce priveste verificarile periodice, acestea se fac in functie de modelul pompei. In principiu, fiecare producator specifica in manualul de utilizare care este perioada de verificare. Mentionam ca reparatiile si verificarile de fac doar de catre personal autorizat.
Producatorul italian de pompe submersibile Panelli, spre exemplu, asigura prin calitatea materialelor folosite in constructia pompei si prin tehnologiile de incastrare, o eroziune minimala, aproape inexistenta, la nisip. Pompa submerisibila fabricata in Italia, de catre firma Panelli, model 95 PR1 N18, admite pana la 300 g/m3.
Asta se intampla pentru ca pompa are palete flotante facute din policarbonat pentru rotorul flotant. Acest rotor are distantator frontal reglabil care permite circulatia fluxul de apa prin pompa avand astfel avantaje certe atat hidraulice cat si de functionalitate. Pompele submerisibile fabricate in Italia de catre cunoscuta firma Panelli (infiintata in anul 1906), sunt exportate in Romania de catre firma Exper Instal Group, al carei magazin online il gasiti la www.shop-einstal.ro .